Παλικαρίσια νίκη με ανατροπή - Ειδήσεις Pancreta

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 2-1 και πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 21 Νοεμβρίου (αφού μεσολαβήσει η διακοπή για τις εθνικές ομάδες) με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αλλά και με νέο προπονητή, καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι θα κοουτσάρει τους Πράσινους από την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Τριφύλλι αν και δεν βλεπόταν μέχρι το 55’ και μολονότι βρέθηκε να πίσω στο σκορ από ένα γκολ του Ναπολεόνι στο 52’, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και χάρη στις αλλαγές του υπηρεσιακού τεχνικού Στιβ Ρούτερ και στην αποφασιστικότητα των παικτών που δεν τα παράτησαν, ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Καρέλη στο 72’ και του Μπεργκ στο 84’ και πανηγύρισε μια παλικαρίσια επικράτηση. Πικρό το ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του Ατρόμητου, κάκιστη η διαιτησία του Κύζα, ο οποίος αρνήθηκε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα…

Α' Ημίχρονο

Ο Ρούτερ παρέταξε τους Πράσινους με 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, ο Βέμερ με τον Πράνιτς στα άκρα και ο Σάντσεθ με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα ανέλαβε ρόλο αμυντικού μέσου αντί του Κουτρουμπή, ο Λουντ με τον Αμπέντ έπαιξαν εσωτερικοί μέσοι, ο Νίνης επιτελικός και ο Καρέλης με τον Μπεργκ στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Δέλλας επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα, τους Μπίτολο, Κιβρακίδη, Λαζαρίδη και Μπ. Στόιτσεφ στην άμυνα, τους Γοδόι, Ουσέρο κεντρικούς χαφ, τους Μπρίτο, Μαρσελίνιο, Πίτου μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα 40’ λεπτά παίχθηκε κάκιστο ποδόσφαιρο. Πολλά λάθη, πολλά νεύρα, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα αλλά ουσία μηδέν. Οι δυο ομάδες έπαθαν μια… αναλαμπή στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου. Αρχικά στο 42’ ο Αμπέντ άλλαξε την μπάλα με τον Καρέλη, βγήκε τετ α τετ με τον Γκορμπούνοφ αλλά ο Λευκορώσος απέκρουσε εξαιρετικά σώζοντας την ομάδα του, ενώ στο 43’ ο Στιλ αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Ναπολεόνι που βγήκε μόνος απέναντι στον άγγλο γκολκίπερ.

Β' Ημίχρονο

Οι δυο ομάδες έπαιξαν με περισσότερη ηρεμία στο β’ ημίχρονο και κατόρθωσαν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους προσφέροντας καλύτερο θέαμα, περισσότερες φάσεις και γκολ. Πρώτος έφτασε στην πηγή ο Ατρόμητος με τον Ναπολεόνι στο 52’. Ο Ιταλός έπειτα από εγκληματικό λάθος του Αμπέντ, άδειασε δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 57'. Ο Αμπέντ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Καρέλης έβαλε το πόδι του αλλάζοντας πορεία στην μπάλα αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά και πάλι. Αμέσως ο Ατρόμητος έχασε τρομερή ευκαιρία για να γράψει το 2-0 αλλά το σουτ-κεραυνός του Ναπολεόνι πέτυχε το δοκάρι του Στιλ.

Οι Πράσινοι ανταπάντησαν στο 59’ με τον Καρέλη αλλά και πάλι ο Γκορμπούνοφ ήταν εκεί κρατώντας το μηδέν για τον Ατρόμητο που στο 71’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με τον Γοδόι που αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Αυτό ήταν το πλέον κομβικό σημείο του ματς διότι αν ο Ατρόμητος πετύχαινε το 2-0 δύσκολα θα γύριζε το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός που ήδη είχε ανεβάσει ταχύτητα χάρη στις αλλαγές του Ρούτερ με την είσοδο του Ατζαγκούν αντί του Αμπέντ και του Πέτριτς αντί του Νίνη, στην αμέσως επόμενη φάση ξεδιπλώθηκε εξαιρετικά. Ο Μπεργκ «σημάδεψε» από δεξιά τον Καρέλη, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό ισοφάρισε στο 72’.

Στο 77’ οι Πράσινοι φώναξαν ορθώς για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Πέτριτς και στο 81’ οι Κυανόλευκοι για πένάλτι που κακώς δεν δόθηκε στον Λαζαρίδη αλλά ο διαιτητής Κύζας τα είδε… στραβά.

Στο 84’ ο Μάρκους Μπεργκ έσπασε την κακοδαιμονία των τελευταίων δύο μηνών και έπειτα από εφτά ματς «έγραψε» το 2-1 για τον Παναθηναϊκό έπειτα από ασίστ του Καρέλη. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν καλά το προβάδισμα που πήραν δια πυρός και σιδήρου και πανηγύρισαν έξαλλα την επικράτησή τους σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Πλέον από αύριο αρχίζει η εποχή Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό…

Παίκτης από «χρυσάφι»

Συνηθίζεται ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα να είναι από τον νικητή αλλά τούτη τη φορά ο Γκορμπούνοφ ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση και λίγο έλειψε να στερήσει από τον Παναθηναϊκό τη νίκη. Ο Λευκορώσος γκολκίπερ κράτησε τρεις φορές ανέπαφη την εστία του στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός αλλά νικήθηκε στο τελευταίο 20λεπτο, χωρίς να έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.

Η σφυρίχτρα

Ο διαιτητής Κύζας τα έκανε μαντάρα. Ηταν κακός σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα καθώς δύο φορές δεν καταλόγισε πέναλτι. Στο 77’ ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Πέτριτς εντός περιοχής και στο 81’ ο Ζέκα τράβηξε τον Λαζαρίδη και πάλι εντός περιοχής. Και τα δύο ήταν πεντακάθαρα πέναλτι αλλά ο Κύζας δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Από κοντά ήταν και ο πρώτος βοηθός Σίπκας ο οποίος έκοψε στο α’ ημίχρονο δύο φορές τον Παναθηναϊκό με ανύπαρκτα οφσάιντ που φάνηκαν δια γυμνού οφθαλμού..

Ετσι κρίθηκε

Το παιχνίδι κρίθηκε στην ψυχή που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και στο καλό κοουτσάρισμα που έκανε ο Στιβ Ρούτερ στο β’ ημίχρονο, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της ομάδας του με τις αλλαγές που πραγματοποίησε.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (76’ Μπάλλας), Λαζαρίδης, Μπ. Στόιτσεφ, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (66’ Λημνιός), Ναπολεόνι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Πράνιτς, Βέμερ, Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Αμπέντ (60’ Ατζαγκούν), Λουντ (85’ Νάνο), Νίνης (67’ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ.


Πηγή: pamesports.gr