Αγγλία – Ισλανδία 1-2: Επική πρόκριση στα προημιτελικά για τους Ισλανδούς! - Ειδήσεις Pancreta
Ο Ρούνεϊ ανοίγει το σκορ για την Αγγλία στο 4' με πέναλτι - Ισοφαρίζει στο 6' ο Σίγκουρντσον - Δεύτερο γκολ για την Ισλανδία στο 18' από τον Σίγκμπορσον
Εξαιρετικά ξεκίνησε ο αγώνας Αγγλίας -Ισλανδίας με του Αγγλους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Εκεί, ο Χάλντορσον, με μια επιπόλαιη ενέργεια, ανέτρεψε τον Στέρλινγκ, σε σημείο που δεν χρειαζόταν και ο Σκόμινα δεν μπορούσε παρά να δώσει το πέναλτι. Ο αρχηγός Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο η χαρά κράτησε μόλις ένα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα αφού με τη σέντρα οι Ισλανδοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Σίγκουρντσον.

Οι Άγγλοι είχαν μεν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι Ισλανδοί με σκληρό παιχνίδι, στα όρια του φάουλ, απέδειξαν από τη μία, την «ευαισθησία» των Άγγλων παικτών, ενώ από την άλλη, χωρίς περιττές κινήσεις πετύχαιναν με αντεπιθέσεις να καρδιοχτυπήσουν την ομάδα του Ρόι Χόντσον.

Τα ουρλιαχτά του γνωστού πλέον Ισλανδού σπορτσκάστερ, πρέπει να έφτασαν μέχρι την Ισλανδία, όταν στο 18' ο Σίγκμπορσον, σκόραρε και έβαλε τη νησιωτική χώρα του Ατλαντικού μπροστά, κάνοντας το 1-2.
  
Mε την Αγγλία να επιτίθεται για να ισοφαρίσει και την Ισλανδία να μην το βάζει κάτω, έληξε το πρώτο ημίχρονο που βρήκε τους... νεοφώτιστους να προηγούνται στο σκορ.

Δείγμα του πόσο «ξεψαρωμένοι» είναι οι Ισλανδοί ήταν μια φάση στο 54', όπου σε κόρνερ, ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον κατάφερε να πιάσει ψαλιδάκι μέσα στη μικρή περιοχή των Άγγλων, με τη μπάλα, ευτυχώς γι' αυτούς, να πηγαίνει πάνω στον Χαρτ.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου απεικονιζόταν στις εξής φράσεις: Η Αγγλία προσπαθούσε να επιτεθεί, χωρίς οι ποδοσφαιριστές της να μπορούν να κινηθούν επαρκώς στο χώρο, πέραν των Ρούνεϊ, Στάριτζ που προσπαθούσαν να είναι όπου πρέπει. Από την άλλη πλευρά, οι Ισλανδοί, με μια υποδειγματική και συμπαγή άμυνα, δεν άφηναν τίποτα να περάσει προς την εστία τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι το 83', οι μοναδικές φάσεις, σοβαρές, ήταν τέσσερις, και αυτές για λογαριασμό των παικτών του Λαρς Λάγκερμπακ.

Πηγή: protothema