Παραμύθι δίχως «δράκο» - Ειδήσεις Pancreta

Πορτογαλία – Αυστρία 0-0

Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Ισλανδούς πλήρωσε την αλαζονεία της, στο Σαββατιάτικο την ατυχία της. Ο λόγος για την Πορτογαλία που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Αυστρία, παρά το γεγονός ότι έχασε σπουδαίες κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει το «τρίποντο». Το υπ’ αριθμόν 128 παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεπέρασε τον Φίγκο σε συμμετοχές με την φανέλα των «δράκων», μπορεί να αποδειχθεί και το... προτελευταίο του σε αυτό το Euro!

Μοιραίος παίκτης ο 31χρονος άσσος, έχασε πέναλτι ενώ του ακυρώθηκε σωστά τέρμα που πέτυχε από θέση οφσάιντ. Σε μεγάλη βραδιά ο τερματοφύλακας της Αυστρίας, Ρόμπερτ Άλμερ.

Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση, αποφασισμένοι να μην ξαναπεράσουν τα... δράματα της πρεμιέρας με τους Ισλανδούς και έψαξαν το γρήγορο γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Στο 12’ ο Ρόμπερτ Άλμερ χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές για να κρατήσει το «μηδέν», αρχικά σε τετ-α-τετ του Νάνι και στην συνέχεια σε σουτ του Βιεϊρίνια. Στο 22’ ο Ρονάλντο έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 29’ ο Αυστριακός πορτιέρο είδε την κεφαλιά του Νάνι να προσκρούει στο δεξί του δοκάρι.

Οι Ίβηρες δεν σταμάτησαν να πολιορκούν αλλά κάθε τους προσπάθεια κόβονταν από την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Αυστριακών ή σταματούσαν στον εξαιρετικό και αλάνθαστο Ρόμπερτ Άλμερ. Όσο το γκολ δεν ερχόταν, το άγχος τους μεγάλωνε και αυτό φαινόταν στις κινήσεις και τις αντιδράσεις τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν στο 79’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Αυστριακών, ενώ έξι λεπτά αργότερα σκόραρε από θέση οφσάιντ, με το γκολ του να ακυρώνεται σωστά από τον Ριτσόλι.


Πηγή: efsyn.gr