"Εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ο Μέσι" - Ειδήσεις Pancreta

Παγκόσμιο σοκ από την τοποθέτηση του δημοσίου κατηγόρου της υπόθεσης φοροδιαφυγής του Λιονέλ Μέσι, ο οποιος παρομοίασε τον Αργεντινό επιθετικό με μαφιόζο και εξήγησε ότι οι ενέργειές του στην υπόθεση θυμίζουν "εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης". "Ακόμα κι ενα 10χρονο παιδί θα καταλάβαινε την απάτη", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα και κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" για φέτος κατηγορείται από το καταλανικό δημόσιο για φοροδιαφυγή ύψους 4.900.000 ευρώ μεταξύ 2007 και 2009, σε σχ΄δεση με τα δικαιώματα προβολής του.

O νομικός εκπρόσωπος του κράτους, Mάριο Μάθα, αφού δήλωσε πως είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα, ήταν καταπέλτης εναντίον του και του πατέρα του: "Ο Χόρχε Μέσι αναγνώρισε ότι μιλούσε στον γιο του για την αναγκαιότητα να υπογράψουν κάποιες συμφωνίες. Και τι γινόταν μετά; Δεν μιλούσαν πια; Δεν του έκανε καμία ερώτηση ο γιος; Δεν έλεγαν κάτι περισσότερο; Ο Μέσι ήξερε περισσότερα από όσα θέλει να φαίνεται. Ακόμα και ένα παιδί δέκα χρόνων, μπορεί να διαβάσει και να αντιληφθεί τι συνέβαινε".

"Δεν θέλω να τον συγκρίνω με έναν μαφιόζο, αλλά φαίνεται σαν να ήταν ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Όταν αγοράσεις ένα διαμέρισμα, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις ανάγνωση έχεις κάποιον δίπλα σου και του εξηγεί τα πάντα. Το ίδιο ισχύει με όλα τα συμβόλαια".

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Μέσι

Ο ίδιος ο Μέσι, ο οποίος ταξίδεψε από την Αργεντινή όπου βρισκόταν για το Κόπα Αμέρικα που αρχίζει την Παρασκευή, αρνήθηκε τις κατηγορίες την Πέμπτη κατά την απολογία του.

"Δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που με ένοιαζε είναι να παίζω ποδόσφαιρο", υποστήριξε. "Οπότε, υπέγραψες όλα αυτά τα συμβόλαια με κλειστά τα μάτια;", ρωτήθηκε από την εισαγγελέα Ρακέλ Αμάδο. "Υπέγραψα επειδή εμπιστευόμουν τον πατέρα μου και ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα προσπαθούσε να με εξαπατήσει", απάντησε.

"Το μόνο που ήξερα είναι ότι φτάναμε σε συμφωνία με σπόνσορες για συγκεκριμένα ποσά και ως αντάλλαγμα έπρεπε να κάνω διαφημιστικά και να φωτογραφηθώ. Δεν είχα ιδέα που πήγαιναν τα χρήματα".

"Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να απαλλαχθεί. Κάθε απάτη αφορά τον πατέρα του, που αποτελεί το alter-ego στην οικονομική διαχείριση", εισηγήθηκε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε ποινή φυλάκισης 22,5 μηνών στον Χόρχε Μέσι.

"Ο Χόρχε Μέσι δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν του εξήγησαν περί τίνος πρόκειται. Μπορεί να μην είχε γνώση για όλα, ωστόσο ήξερε τι συνέβαινε", τόνισε, με την ετυμηγορία να αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.


Πηγή: nooz.gr