Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ευρώπης! 5-3 την Ατλέτικο στα πέναλτι - Ειδήσεις Pancreta
Με την κανονική διάρκεια και την ημίωρη παράταση να λήγουν 1-1 η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 11η φορά την κορυφή της Ευρώπης στη διαδικασία των πέναλτι - Μοιραίος για την Ατλέτικο ο Χουανφράν που έχασε το 4ο πέναλτι - Καθοριστικός ο Ρονάλντο που σκόραρε χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του!
Η Ρεάλ ήταν και πάλι η νικήτρια στον «εμφύλιο» της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο, που εξελίχθηκε, όπως και στην Λισαβόνα το 2014, σε ένα απίστευτο θρίλερ με εντελώς διαφορετικό σενάριο.

Οι «μερένχες» κατέκτησαν για 11η φορά τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης σε έναν τελικό που δεν θα μείνει στην ιστορία για το θέαμα που προσέφερε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο), αλλά για το πάθος με το οποίο οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο, φτάνοντας τελικά μέχρι και τα πέναλτι αφού τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση έληξαν ισόπαλες 1-1.

Μοιραίος για την Ατλέτικο ο Χουανφράν που σημάδεψε το δοκάρι στο 4ο πέναλτι των «ροχιμπλάνκος» κι από την άλλη «ωραίος» για την Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να είναι εξαφανισμένος για 120 λεπτά, αλλά να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει την κούπα στην ομάδα του.

Η Ρεάλ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Κασεμίρο στο 6’ (έδιωξε ο Όμπλακ) κι ανοίγοντας το σκορ στο 15’ με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και νίκησε τον Όμπλακ.

Η Ατλέτικο μπήκε στο ματς μετά το 30’ όμως μεγάλη φάση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει για να δούμε ένα άλλο παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο και μετά.

Ο Σιμεόνε έριξε στο παιχνίδι τον Καράσκο, ωστόσο στα 50 δευτερόλεπτα ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Πέπε. Η κόκκινη πλευρά της κερκίδας πήρε φωτιά όμως ο Γκριεζμάν πήγε να σκοτώσει τον Νάβας και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η Ατλέτικο παρά την απογοήτευση πήρε τον έλεγχο είχε κάποιες μικροευκαιρίες, όμως αναγκαστικά έδωσε χώρο και στο 78’ γλίτωσε από θαύμα το 2-0 καθώς Ρονάλντο και Μπέιλ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση ήρθε η ισοφάριση. Ο Χουανφράν έβγαλε τη σέντρα κι ο Καράσκο έγινε ο πρώτος Βέλγος που σκοράρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Στο υπόλοιπο διάστημα της κανονικής διάρκειας αλλά και στο ημίωρο της παράτασης πολύ μεγάλη φάση δεν έγινε μπροστά από τις δύο εστίες και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.

Βάσκεθ, Μαρσέλο, Μπέιλ, Σέρχιο Ράμος σκόραραν για την Ρεάλ, Γκριεζμάνμ Γκάμπι, Σαούλ απάντησαν για την Ατλέτικο όχι όμως και ο Χουανφράν ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας.

Με το σκορ να είναι 4-3 ο Ρονάλντο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, σημάδεψε κι αυτός (όπως κι οι άλλοι 4) την αριστερή γωνία του Όμπλακ ευστόχησε και το πάρτι για τους «μερένχες» μόλις είχε αρχίσει.

Οι συνθέσεις:
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (52' Ντανίλο), Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (72' Ίσκο), Μόντριτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς (109' Λούκας Ερνάντεθ), Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Φερέιρα Καράσκο), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (116' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

Πηγή: protothema