Επέστρεψε στους τίτλους η ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Κόντρα στα προγνωστικά, η Ένωση αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην Ιστορία της, μετά τη νίκη της με 2-1 επί του Ολυμπιακού, στον περιβόητο τελικό που έγινε τελικά, χωρίς οπαδούς, στο ΟΑΚΑ. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως φοβισμένα τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να πάρει εξαρχής τα ηνία του αγώνα και να προηγηθεί στο σκορ. Ωστόσο, η έλλειψη αγωνιστικής δράσης ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στους «ερυθρόλευκους» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδυαστούν σωστά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΑΕΚ - Τζιμπούρ Ο Τζιμπούρ οπλίζει... σε λίγα δευτερόλεπτα θα γράψει το 2-0 | ΙΝΤΙΜΕ

Το παραπάνω γεγονός έδωσε «θάρρος» στην -καλά οργανωμένη στην άμυνα- ΑΕΚ, η οποία ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 39ο με την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία (σκόρερ ο Μάνταλος, με κεφαλιά). Η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (με τον Τζιμπούρ, στο 51ο λεπτό), παίρνοντας στη συνέχεια, τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι στους σαστισμένους «ερυθρόλευκους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 80ο λεπτό (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη), ενδεικτικό της μέτριας εμφάνισης που πραγματοποίησε. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τελικά στο γκολ (με προσωπική ενέργεια του Ντομίνγκες) στο 84ο λεπτό, όμως ήταν ήδη αργά.  

Ολυμπιακός - ΑΕΚ Ο Ντομίγκες, με προσωπική ενέργεια, μειώνει το σκορ | ΙΝΤΙΜΕ

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (90+1' Πέκχαρτ), Βάργκας (58' Μπακάκης) , Τζιμπούρ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (52' Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο.


Πηγή: efsyn.gr