Θρυλική ανατροπή με το... άγγιγμα του Πάρντο - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, δημιούργησε ευκαιρίες και λυτρώθηκε στο 90' με τον Πάρντο, ο οποίος με την είσοδό του στο ματς με την Ντιναμο κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω με δύο δικά του τέρματα (65', 90'), χαρίζοντας τη νίκη στην ελληνική ομάδα με 2-1. Οι Κροάτες είχαν προηγηθεί με τον Χότζιτς στο 21'. Χαμένο πέναλτι για τον Φορτούνη στο 54'. Με δέκα παίκτες από το 79' οι φιλοξενούμενοι μετά από αποβολή του Πιβαριτς. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το Europa και τώρα στα δύο τελευταία ματς θέλει να «κλειδώσει» και την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Α' Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 7' απείλησε την κροατική εστία, με το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή να περνάει μόλις άουτ. Στο 15' οι "ερυθρόλευκοι" απείλησαν ξανά με τον Ερνάνι να πιάνει την κεφαλιά από πλάγια θέση μετά από σέντρα του Μαζουακού από αριστέρα, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα πλήρωσαν λίγα λεπτά αργότερα το γεγονός ότι δεν μετουσίωσαν σε γκολ, κάποια από τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα στο 21' η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφερε να προηγηθεί με τον Χότζιτς, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίβαριτς από αριστερά νίκησε τον Ρομπέρτο κάνοντας το 0-1.

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως στο γκολ των Κροατών και στο 23' ο Σιόβας με κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Φορτούνη, δεν κατάφερε να βρει στόχο. Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να βρεθεί και πάλι ο Ολυμπιακός με αξιώσεις απέναντι στον Εντουάρντο και τα κατάφερε στο 40' με τον Σεμπά να κάνει το σουτ από πλάγια θέση αριστερά και τον τερματοφύλακα της Ντιναμό να απομακρύνει σε κόρνερ. Το τέλος του πρώτου 45λεπτου, βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα με 1-0, με γκολ που σημείωσαν στη μοναδική αξιόλογη φάση Α' ημιχρόνου.

Β' Ημίχρονο

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ της κροατικής ομάδας ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να κάνει τα πάντα προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και η αλήθεια είναι ότι πλησίασε πολύ στο 54ο λεπτό, όταν ο Ιντέγε κέρδισε πάναλτι, το οποίο κλήθηκε να εκτελέσει ο Φορτούνης. Ο Έλληνας διεθνής όμως νικήθηκε από τον Εντουάρντο και μετά το ριμάουντ που πήρε έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η πίεση από πλευράς ερυθρόλευκων συνεχίστηκε για να φτάσουμε στο 65ο λεπτό, όταν ο Πάρντο που είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς, υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Ιντέγε και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Εντουάρντο και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 79' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Πάρντο.

Με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Σϊλβα να ρίχνει στο ματς και τον Φινμπόγκασον στη θέση του Κασάμι. Στο 90ο λεπτό ο Πάρντο βρέθηκε ξανά σε θέση βολή, πλάσαρε ξανά εύστοχα τον Εντουάρντο, έκανε το 2-1 και χάρισε στον Ολυμπιακό μια τεράστια νίκη!

Ο Μάρκο Σίλβα έβγαλε ξανά από την τσέπη το "μαγικό" ραβδί του και με τις επιλογές του κατάφερε να θέσει τις βάσεις προκειμένου να φτάσει ο Ολυμπιακός στην 3η συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση, κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Έτσι κρίθηκε

Η πρωτοβουλία του Σίλβα να ρίξει στο παιχνίδι τον Πάρντο στο 64', ήταν η κίνηση ματ από τον Πορτογάλο, που ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα του αγώνα. Ο Κολομβιανός σκόραρε με την πρώτη επαφή της μπαλς, ξανασκόραρε στο 90' και ο Ολυμπιακός κέρδισε πανάξια ένα τρίποντο... χρυσάφι από τα δύο αγγίγματα του Μίδα Πάρντο.

Το "αστέρι"

Ποιος άλλος από τον Πάρντο. Η νίκη φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Αυτή ήταν αναμφισβήτητα η κορυφαία βραδιά της καριέρας του.

Η "σφυρίχτρα"

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παράπονο από τον ακριβοδίκαιο Ισπανό ρέφερι, Αντόνιο Ματέου Λαχόθ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μποτία (51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (79' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Ντινάμο: Εντουάρντο, Μάτελ, Ταράβελ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88' Μούσα), Χόντζιτς (57' Ενρίκες), Πιάτσα (79' Σιγκάλι).


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Μπάγερν Μονάχου 9β.
2. Ολυμπιακός 9β.
3. Άρσεναλ 3β.
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3β.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ 5-1
Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

24/11 21:45 Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
24/11 21:45 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός


Πηγή: pamesports.gr