Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο ντόπινγκ πρωτοκλασάτοι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Μεγάλη Βρετανία φέρνει στο φως έρευνα της γερμανικής ραδιοφωνίας WDR σε συνεργασία με τους Sunday Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δύο μέσων γιατρός στο Λονδίνο φέρεται να προμήθευε με αναβολικά επί χρόνια πρωτοκλασάτους αθλητές από ομάδες, όπως η Αρσεναλ ή η Τσέλσι, καθώς και  πρωταθλητές του τένις και της ποδηλασίας. Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την Υπηρεσία Αντιντόπινγκ να ξεκινήσει επειγόντως τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του λονδρέζου γιατρού.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο Βρετανός γιατρός Μαρκ Μπόναρ, ο οποίος φαίνεται να έχει αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες από αθλητές, στους οποίους χορηγούσε φάρμακα με στόχο την ενίσχυση των επιδόσεών τους.

Οι Sunday Times υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους μυστικά ηχογραφημένους διαλόγους του γιατρού, στους οποίους ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχει συνταγογραφήσει στεροειδή φάρμακα και ορμόνες ενίσχυσης των μυών, σε 150 ελίτ αθλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τους εν λόγω αθλητές, οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε επαφή με το γιατρό ή δεν απάντησαν.


Πηγή: tvxs.gr