Θλιβερά επεισόδια στην Τούμπα - Ειδήσεις Pancreta

Εικόνες ντροπής, για άλλη μία φορά, στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διακόπηκε από σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν ακόμα ένα ντέρμπι. 

Η ένταση που υπήρχε από την αρχή του παιχνιδιού, κορυφώθηκε με αφορμή μία φάση που συνέβη στα τελευταία λεπτά, όταν ο Μακ του ΠΑΟΚ μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, πέρασε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Καπίνο, ο οποίος φάνηκε να ανατρέπει τον επιθετικό του Δικεφάλου. Όλος ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Παππάς αρνήθηκε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε σε αυτό το σημείο, καθώς ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, δύο κίτρινες κάρτες και τελικά μία κόκκινη στον Μακ.

Οι οπαδοί από την πλευρά τους, αντέδρασαν με ρίψη φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων (στο 88ο λεπτό του αγώνα) να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για περίπου 10 λεπτά. Όταν ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, τα πνεύματα στις κερκίδες έδειξαν να έχουν ηρεμήσει. Ωστόσο, ξαφνικά ακολούθησε νέα ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές να εγκαταλείψουν και πάλι -οριστικά αυτή τη φορά- τον αγωνιστικό χώρο. 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι δεν διακόπηκε για πρώτη φορά στα τελευταία λεπτά: ο Παππάς είχε προχωρήσει σε προσωρινές διακοπές της αναμέτρησης, τόσο για να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα μετά τη ρίψη φωτοβολίδας, όσο και τη στιγμή που οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν ένα αντικείμενο με νερό στην πλάτη του προπονητή του Ολυμπιακού, Σίλβα. 

Για την ιστορία, τη στιγμή της οριστικής διακοπής του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 (σκόρερ του ΠΑΟΚ ο Μακ στο 9ο λεπτό - για τον Ολυμπιακό τα γκολ σημείωσαν οι Καμπιάσο στο 27' και Φουστέρ στο 57')

Πλέον αναμένεται η τιμωρία των γηπεδούχων, με την υπενθύμιση ότι ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος. Με κύριο στοιχείο το τι θα γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει ποινή τιμωρίας της έδρας του, αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο. Βεβαίως, αναμένεται και η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μετά τη διακοπή του αγώνα, είπε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στον επαναληπτικό αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, στον Πειραιά.


Πηγή: efsyn.gr