«Αστεράτος» ο ΠΑΟΚ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπεσίκτας - Ειδήσεις Pancreta
Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Τζόλη (δύο γκολ και μία ασίστ) ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και κάνει όνειρα για συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στην άδεια λόγω κορονοϊού Τούμπα η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα επικράτησε της Μπεσίκτας με 3-1 και εξασφάλισε την παρουσία του (τουλάχιστον) στους ομίλους του Europa League αλλά και το δικαίωμα στο όνειρο για τους ομίλους του Champions League.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με ένα εκπληκτικό πρώτο μισάωρο κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία τρεις φορές. Απόλυτος πρωταγωνιστής των ασπρόμαυρων ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης που με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια δίκαιη νίκη απέναντι στην Μπεσίκτας.

Εκτός του Τζόλη, το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ έγραψε και ο Πέλκας.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της και το μόνο που κατάφερε είναι να σημειώσει το γκολ της τιμής (στο 37΄) με τον Λαρίν.

Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (στο 40') ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο όμως ο Άκπομ δεν βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (44’ Λημνιός), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (85’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ενσακαλά (82’ Ναγίρ), Γουέλιτον, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόιντ (46’ Οζιακούπ), Μενσά (70’ Τοκόζ), Ενγκουντού, Λαρίν.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr