Στον θρόνο της Ευρώπης η Μπάγερν - Ειδήσεις Pancreta

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου που υπέταξε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον μεγάλο τελικό του Champions League το βράδυ της Κυριακής. 

Για άλλη μια φορά η γερμανική ομάδα εμφανίστηκε κυνική, καθώς μπορεί να είχε λιγότερες κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την αντίπαλό της και κατέκτησε το ποθητό τρόπαιο.

Αντίθετα, η Γάλλοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους, πετώντας στα σκουπίδια όσες μεγάλες ευκαιρίες δημιούργησαν για να σκοράρουν. Σημειώνεται πάντως πως έπεσαν σε έναν εντυπωσιακό και σήμερα Νόιερ, που για άλλη μια φορά είχε... κατεβάσει ρολά.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δημιούργησαν σημαντικές φάσεις για να επιτύχουν κάποιο τέρμα, ωστόσο παρά τις κλασικές ευκαιρίες (κυρίως των Γάλλων), οι επιθετικοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, Μπάγερν και Παρί αποφάσισαν να προσέξουν πρώτα τα μετόπισθεν, με συνέπεια οι ευκαιρίες να είναι ελάχιστες μέχρι το 59ο λεπτό. Τότε οι Γερμανοί εκμεταλλεύθηκαν μια ανισορροπία στην άμυνα των Γάλλων και με τον Κομάν πήραν το προβάδισμα στο σκορ. 

Το τέρμα αυτό άλλαξε τη μορφή του ματς. Έπειτα από το αρχικό σοκ, η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε στην επίθεση επιδιώκοντας την ισοφάριση. Την ίδια στιγμή, η Μπάγερν οχυρώθηκε, με κύριο στόχο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και εάν μπορεί, να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Τελικά, η Παρί δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε (φωνάζει και για μια ανατροπή του Μπαπέ μέσα στη γερμανική περιοχή) και οι Γερμανοί πανηγύρισαν το τρόπαιο, εν μέσω... πανδημίας.  

Σημειώνεται ότι οι Βαυαροί έκλεισαν ιδανικά τη σεζόν, πανηγυρίζοντας το τρεμπλ, καθώς νωρίτερα είχαν στεφθεί πρωταθλητές Γερμανίας, ενώ κατέκτησαν και το Κύπελλο. Όσο για την Παρί,  κατέκτησε το νταμπλ στην Γαλλία, αλλά απέτυχε στα 50 χρόνια ζωής που έκλεισε πρόσφατα να πάρει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο. 

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Παρέδες, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα, Νεϊμάρ - Ντέιβις, Γκνάμπρι, Σίλε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ (80΄ Κουρζάβα), Μαρκίνιος, Παρέδες (65΄ Βεράτι), Ερέρα (72΄ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80΄ Τσούπο-Μότινγκ), Μπαπέ.

Μπάγερν Μονάχου (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25΄ Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Κομάν (68΄ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (69΄ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr