Στον τελικό η Μπάγερν που υπέταξε την αξιόμαχη Λιόν - Ειδήσεις Pancreta

AP PHOTO

Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League εξασφάλισε η γερμανική Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε σήμερα (Τετάρτη) με 3-0 της γαλλικής Λιόν.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο εισιτήριο έχει εξασφαλίσει η γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν που είχε νικήσει τη Λιψία με 3-0 χθες και ανέμενε σήμερα να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής.

Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Η πρόκριση δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για τη γερμανική ομάδα, καθώς οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι κατά διαστήματα από τους αντιπάλους τους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αναποτελεσματικοί. Σε αυτό, πάντως, συνέβαλε και ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, Νόιερ, ο οποίος κατέβασε ρολά, αποδεικνύοντας πως είναι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ του πλανήτη.  

Μάλιστα στα πρώτα λεπτά η Λιόν δημιούργησε και... σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Εκαμπί στο 17ο λεπτό. Κόντρα στη γαλλική κυριαρχία και τη ροή του ματς, η Μπάγερν βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 18', έπειτα από μια εντυπωσιακή προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή του Γκνάμπρι.

Εκμεταλλευόμενοι το προβάδισμά τους, οι Γερμανοί έφτασαν σε ένα δεύτερο τέρμα στο 33', όταν ο Λεβαντόβσκι απέτυχε να σκοράρει από κοντά, όμως ο Γκνάμπρι «διόρθωσε» τα πράγματα, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Λόπες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν μπήκε και πάλι δυνατά, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και να επιστρέψει έτσι στο ματς. Μοιραία, καθώς ο χρόνος περνούσε, η Μπάγερν ανέβαζε ρυθμό και έβγαινε περισσότερο στην επίθεση με αποτέλεσμα να χτυπήσει εκ νέου στο 88' με τέρμα του Λεβαντόβσκι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr