Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός στον τελικό, 2-0 τον ΠΑΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει την ήττα του με 3-2 στο πρώτο ματς στην Τούμπα, νίκησε δύσκολα 2-0 τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου μετά από πέντε χρόνια και για 41η φορά στην ιστορία του, όπου μετράει 27 κατακτήσεις (η τελευταία το 2015). Στον τελικό θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ στο τέλος Ιουλίου…

 

Στο άδειο από φιλάθλους «Γ. Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν διστακτικά το ματς με πρώτο στόχο να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν τελικά χωρίς τον Βαλμπουενά και αυτό τους κόστισε στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ο Λοβέρα που αγωνίστηκε στη θέση του, δεν ήταν σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ δύσκολα διάδρομοι προς την εστία του Μπουχαλάκη. 

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ απομόνωσε τον Λοβέρα, έκλεισε τους διαδρόμους στους χαφ των «ερυθρολεύκων» κάτι που ανάγκασε τον Μαρτίνς να περάσει στο 40’ στον αγώνα τον Φορτούνη στον άξονα για να βρει η ομάδα του λύσεις στην επίθεση. Κι ένα λεπτό μετά, από πάσα του Φορτούνη και σέντρα του Τσιμίκα ο Μασούρας έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς…

Στο β’ μέρος με κεφάτο τον Φορτούνη ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και άρχισε να βρίσκει διαδρόμους στην εστία του Πασχαλάκη. Αφού έχασε καλές ευκαιρίες με Μασούρα και Ελ Αραμπί, στο 65’ σε μια σέντρα του Καμαρά και γκέλα του Ινγκασον, ο Μασούρας ενώ ετοιμαζόταν να γίνει αλλαγή, με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε τον «δικέφαλο» να βγει μπροστά για το πολυπόθητο γκολ και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε φωτιά. Στο 84’ ο Σα έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά εξ επαφής του Βαρέλα και στην αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί φάτσα με το 2-0 έπιασε αέρα κι έχασε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση. Τελικά στο 86’ από πάσα του Φορτούνη ο Καμαρά πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, πλάσαρε τον Πασχαλάκη κι έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να χάσει στο 8αλεπτο των καθυστερήσεων δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σφιντέρσκι.

Ο Ολλανδός ρέφερι Μπιορν Κάιπερς κιτρίνισε τους Μπουχαλάκη, Εσίτι, Ινγκασον, Καμαρά, Ελ Καντουρί (αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 92’), Βαρέλα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης (40’ Φορτούνης), Γκιγιέρμε, Λοβέρα (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί, Μασούρας (80’ Καφού)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Στοχ), Γιαννούλης, Βαρέλα, Ινγκασον, Μαουρίσιο, Εσίτι (73’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Λημνιός (62’ Ροντρίγο), Τζόλης (62’ Λάμπρου), Ακπόμ (62’ Σφιντέρσκι).

Αντώνης Φουντής

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr