Run Greece Ηράκλειο: Αγώνες πόλης για όλους - Ειδήσεις Pancreta
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο, μία γιορτή της πόλης, των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2020.

Τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική και τοπικούς χορηγούς τα Super Market Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».

Μάλιστα, τα σημεία κατάθεσης των αιτήσεων για την συμμετοχή στο RUN GREECE του Ηρακλείου είναι διαθέσιμα για όλους από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και είναι τα εξής:

– Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα – Χανιώπορτα (09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00). Τηλ.: 2810253587.

– Περιφέρεια Κρήτης, 1ος όροφος, Προθάλαμος Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (Γραφείο Α9), (09.00 – 14.00).

– Δήμος Ηρακλείου, Λότζια, 1ος όροφος – (09.00 – 14.00).

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών σε επιλεγμένα καταστήματα των Super Market Χαλκιαδάκης, ενώ η εγγραφή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στο σάιτ της διοργάνωσης, www.run-greece.gr.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Run Greece του Ηρακλείου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ηλικίας 10 ετών και άνω και τους προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης, με την συμμετοχή τους ως δρομείς, περιπατητές, αλλά ακόμα και ως εθελοντές και θεατές των αγώνων.

Το πρόγραμμα των αγώνων αυτών περιλαμβάνει τρεις διαδρομές και οι συμμετέχοντες σε αυτούς μπορούν να τις διασχίσουν με όποιον τρόπο θέλουν, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας και απολαμβάνοντας το παραλιακό μέτωπο αλλά και το χειροκρότημα και την υποστήριξη των θεατών κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η εκκίνηση στο πρόγραμμα των αγώνων γίνεται έξω από το Παγκρήτιο στάδιο, ενώ ο τερματισμός εντός του σταδίου και οι διαδρομές είναι οι εξής:

1)10:00-Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

2)11:45-Αγώνας Παιδιών 1.100μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ, Ε, ΣΤ΄ τάξη και με έτη γέννησης 2008-2009-2010).

3)12:00-Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2007 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).


Πηγή: pancreta.gr