Στη «βασίλισσα» η πρώτη κούπα της χρονιάς - Ειδήσεις Pancreta

Το δεύτερό της τρόπαιο στο Κύπελλο Ελλάδας μέσα σε τρία χρόνια κατέκτησε σήμερα (Κυριακή) η ΑΕΚ, επικρατώντας με 61-57 του Προμηθέα Πατρών

Στον τελικό που έλαβε χώρα στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, η «βασίλισσα» κατέβαλε με δυσκολία τη σθεναρή αντίσταση του πρωτάρη Προμηθέα, ο οποίος μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα διεκδίκησε με πάθος τη νίκη και το κύπελλο. 

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της ΑΕΚ στον συγκεκριμένο θεσμό (1981, 2000, 2001, 2018, 2020).

Η ομάδα της Πάτρας μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 12-6 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο η Ένωση αντέδρασε και με βασικό όπλο την άμυνά της, περιόρισε επιθετικά τον Προμηθέα και κατάφερε να πάρει η ίδια προβάδισμα που έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους.

Ο Προμηθέας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: ψαλίδισε τη διαφορά, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να εξελιχθεί ένα θρίλερ. Λόγω της σπουδαιότητας του ματς, αμφότερες οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε λάθη και άστοχες επιλογές, με την ΑΕΚ όμως να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και να κατακτά τελικά το ποθητό τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr