Ο Μέσι νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για 5η φορά - Ειδήσεις Pancreta

Ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατάκτησε τη «Χρυσή Μπάλα», που σημαίνει ότι αναδείχθηκε σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Ο πολυνίκης του βραβείου Ballon d' Or, διαγωνισμού που συνδιοργανώνουν η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football, βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα μέσα στο 2015: Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και Σούπερ Καπ Ευρώπης!

Τι έκανε το 2015 σε… αριθμούς

Ο Μέσι σκόραρε πέρυσι 58 φορές στις τρεις διοργανώσεις, ήτοι 43 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 10 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα γκολ σημείωσε και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, στη Γιοκοχάμα, εναντίον της Ρίβερ Πλέιτ, ενώ σε οκτώ συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα άλλες 4 φορές.

Δεύτερος στις προτιμήσεις των αρχηγών, των προπονητών Εθνικών ομάδων και των δημοσιογράφων που μετείχαν στην ψηφοφορία ήταν ο Ρονάλντο και τρίτος ο Νεϊμάρ, που έχει αρκετά χρόνια καριέρας για να φτάσει με τη σειρά του στην κορυφή.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα το να επιστρέφω εδώ και να κερδίζω και πάλι τη Χρυσή Μπάλα, αφού τα προηγούμενα δύο χρόνια έβλεπα τον Κριστιάνο να την κατακτά. Είναι κάτι το θαυμάσιο, είναι η πέμπτη φορά. Είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχα ονειρευτεί ως παιδί», δήλωσε ο «ψύλλος» και πρόσθεσε: 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα κατάφερνα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ποδόσφαιρο γενικότερα για όλα όσα έχει φέρει στη ζωή μου. Και τα καλά και τα άσχημα, γιατί έτσι με έχει κάνει να μαθαίνω και να ωριμάζω».


Πηγή: tvxs.gr