Δύο μεγάλες διοργανώσεις για το ελληνικό μπάσκετ θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα το Ηράκλειο και το κλειστό γήπεδο στα «Δύο Αοράκια».

Για τρίτη διαδοχική χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, καθώς η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι η καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα λάβει χώρα στο κλειστό «Δύο Αοράκια».

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο γήπεδο φιλοξένησε και τους τελευταίους δύο τελικούς του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να κατακτά το τρόπαιο το 2018 επικρατώντας 88-83 του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί πέρυσι 79-73 του ΠΑΟΚ.

Στο Ηράκλειο και το All Star Game

Στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου θα διεξαχθεί το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου το φετινό All Star Game, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο μετά από δέκα χρόνια, ενώ το All Star Game επιστρέφει στην Κρήτη μετά το 2014, όταν είχε πραγματοποιηθεί στα Χανιά.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση για τη συνεργασία της ΕΚΟ και του ΕΣΑΚΕ για την Basket League.

Ο κ. Γαλατσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το 24ο ΕΚΟ All Star Game θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου. Μετά την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη, ο θεσμός του EKO All Star Game ταξιδεύει στο νησί της Κρήτης και σε μια ακόμη μεγάλη πόλη της χώρας μας. Το Ηράκλειο έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες την αγάπη του για το μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση στην διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων. Θεωρούμε ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει μια απόλυτα επιτυχημένη «Γιορτή του Επαγγελματικού Μπάσκετ», όπως ήταν οι δύο προηγούμενες μετά την αναβίωση του θεσμού».


Πηγή: pancreta.gr