Βατερλώ του Ολυμπιακού στη Γαλλία - Ειδήσεις Pancreta

Κάκιστη ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται ασύνδετοι, με τεράστια κενά στην άμυνα και να γνωρίζουν πικρή ήττα με 82-63 από τη Βιλερμπάν που επέστρεψε στη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια.

Στο περίφημο «Αστρομπάλ» η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εμφανίστηκε αξιόμαχη μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις της ομάδας του Τόνι Πάρκερ. Δεν δούλεψε καθόλου στην άμυνα, δεν είχε εμπνεύσεις στην επίθεση και, κάπως έτσι, γνώρισε τη συντριβή.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς και με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη ως αιχμές μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό και να προηγηθούν από νωρίς με επτά πόνους 

Η Βιλερμπάν, όμως, ανέβασε στροφές μετά το πρώτο πεντάλεπτο, άρχισε να πιέζει και οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έχασαν τη συγκέντρωσή τους σε άμυνα και επίθεση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα συνεχόμενα γκολ – φάουλ δίνοντας στους Γάλλους την ευκαιρία να πλησιάσουν στο σκορ.

Το δεκάλεπτο, πάντως, τελείωσε με την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με τρεις πόντους, έπειτα από ένα buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αναλαμπή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος εμφανίστηκε κάκιστος στη δεύτερη περίοδο και έδωσε τη δυνατότητα στη Βιλερμπάν να περάσει μπροστά στο σκορ και να χτίσει σιγά σιγά μια διαφορά ασφαλείας.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε ακόμη χειρότερα για τους ερυθρόλευκους που δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν ρυθμό, δέχονταν βομβαρδισμό τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα και η γαλλική ομάδα πέρασε μπροστά με διψήφια διαφορά.
Μιλουτίνοφ, Πάντερ και Σπανούλης προσπάθησαν με σπασμωδικές ενέργειες να κρατήσουν την ελληνική ομάδα μέσα στο παιχνίδι, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός παραδόθηκε πλήρως και οι Γάλλοι εκτόξευσαν τη διαφορά, πανηγυρίζοντας τη επιστροφή τους στην Ευρωλίγκα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Λάιτι και Τζεκιρί ξεχώρισαν για τη Βιλερμπάν, η οποία έδειξε πως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη ομάδα, ιδιαίτερα από την περιφέρεια.

Δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr