Κόντρα στις ΗΠΑ με οδηγό τη νίκη του 2006 - Ειδήσεις Pancreta

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παραταχθεί στο «Shenzhen Bay Sports Center», απέναντι στις ΗΠΑ (15:30, EΡT Sports), φέροντας τον τίτλο της τελευταίας ομάδας που υποχρέωσε την αμερικανική ομάδα σε ήττα σε επίσημο ματς (σ.σ. Ελλάδα-ΗΠΑ 101-95, ημιτελικός Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Σαϊτάμα).

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πέμπτη φορά αντιμέτωπες, με τις ΗΠΑ να έχουν το πάνω χέρι καθώς μετρούν τρεις νίκες (103-95:  Παγκόσμιο 1990, 97-58: Παγκόσμιο 1994, 84-61: Παγκόσμιο 1998).

Αυτή η συνάντηση, όμως, είναι διαφορετική για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, η οποία θέλει να κλείσει στόματα σε αυτούς που τη θεωρούν «τρωτή», ενώ παράλληλα αναζητά μία... ετεροχρονισμένη εξιλέωση, για την ήττα-αποκλεισμό από τη «γαλανόλευκη» στα ημιτελικά του Παγκοσμίου του 2006. 

Με δύο παίκτες να παραμένουν στη λίστα των αμφίβολων (Τέιτουμ: πρόβλημα στον αστράγαλο, Σμαρτ: πρόβλημα στον τετρακέφαλο), στην προσπάθεια των ΗΠΑ να «κλειδώσουν» την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα, βελτιώνοντας σε 4-0 το αήττητό τους στον 11ο όμιλο, η Εθνική είναι έτοιμη για την έκπληξη.

Με «πολιορκητικό κριό» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το παιχνίδι του οποίου ταιριάζει «γάντι» σε αυτό των ΗΠΑ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ψάχνει τη νίκη.

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους Αμερικανούς, ειδικά τους συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, Μπρουκ Λόπες και Κρις Μίντλετον, του «πάει» το γρήγορο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ αναμφίβολα ψάχνει να καρφιτσώσει ακόμη ένα... παράσημο στη φανέλα του, οδηγώντας την Ελλάδα στην υπέρβαση. 

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Φέρντιναντ Πασκάλ (Φιλιππίνες) και Βόιτσεχ Λίσζκα (Πολωνία).

Στο άλλο ματς του 11ου ομίλου, η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Τσεχία, με τον Άντερσον Βαρεχάο και την παρέα του να στοχεύουν μόνο στο 4-0, προκειμένου να «αρπάξουν» την πρόκριση στην οκτάδα. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr