Πρόκριση με «ερυθρόλευκο» πάρτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Ειδήσεις Pancreta

Ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια τη νίκη και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Champions League. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-0 την Βικτόρια Πλζεν και γέμισε ελπίδες τους φιλάθλους του.

Αυτή τη φορά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η επιθετική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν αποτελεσματική και με τέσσερα γκολ (Γκιγιέρμε στο 51’, Γκερέρο στο 69’, αυτογκόλ στο 73’, Σεμέντο στο 81’ ) διέλυσε την άμυνα των Τσέχων και σφράγισε την πρόκριση.

Επόμενος αντίπαλος για την πρόκριση στους ομίλους η τουρκική Μπασακσεχίρ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρατάχθηκε στον αγώνα με μοναδική αλλαγή τον Μεριά στη θέση του Αβραάμ σε σχέση με το πρώτο ματς και έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς «έπνιξε» την Πλζεν στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ένα δοκάρι και μερικές καλές φάσεις μέχρι το 15’, όμως το γκολ δεν ήρθε, γεγονός που έδειξε κάπως να αγχώνει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου οι Τσέχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, απείλησαν στο 24’ με τον Χροσόφσκι, όμως δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στον Ζοζέ Σα. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι πειραιώτες μπήκαν επιθετικά, άσκησαν πίεση και άρχισαν ξανά να φθάνουν με αξιώσεις στα καρέ του τερματοφύλακα της τσέχικης ομάδας, Χρούσκα. Στο 51’ ήρθε η λύτρωση με τον Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ, τον Γκιγιέρμε να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0.

Κάπου εκεί φάνηκε πως η ψυχολογία έχει γείρει υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος απείλησε ξανά με τους Γκερέρο και Μασούρα, ενώ στο 69’ ο Ισπανός σέντερ φορ, με ωραία προσωπική ενέργεια, έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον εξαιρετικό Βαλμπουενά με τον Καμαρά, έδεσε ακόμη περισσότερο το κέντρο του και οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν απόλυτα το ματς.

Σκόραραν άλλες δύο φορές, στο 73’ με αυτογκόλ και στο 81’ με τον Σεμέντο και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση στον Γ΄προκριματικό γύρο του Champions League.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς) , Βαλμπουενά (66’ Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο (79’ Ελ Αραμπί) 

Πλζεν: Χρούσκα, Χλούσεκ, Καγιάμπα (56’ Κόβαρικ), Κόπιτς, Ρέζνικ, Κρμέντσικ, Χροσόφσκι, Μπράμπετς, Κάλβατς (79’ Γιάνοσεκ), Μίχαλικ (74’ Τσόρι), Πέρνιτσα

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr