Πολυτιμότερος παίκτης NBA ο Greek Freak - Ειδήσεις Pancreta

Δικαιωματικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο πέμπτος μη Αμερικανός και ο δεύτερος Ευρωπαίος που αναδείχτηκε ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και... μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα αθλητή, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει ποσοστό 77%.

Ο Greek Freak έγραψε ιστορία επίσης γιατί είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει τιμηθεί με το βραβείο MVP αλλά και του πιο βελτιωμένου παίκτη (2017).  Στους Μπακς πήγαν δύο ακόμα βραβεία, αυτά του καλύτερου προπονητή, Μάικ Μπουντενχόλζερ, και μάνατζερ, Τζον Χορστ.

Ο Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τα «ελάφια» και την οικογένειά του, ενώ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να ξεχάσει φυσικά από που ξεκίνησε. «Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος εξήντα αγώνες. 

»Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν».

«Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα» πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ όλους και κυρίως τον πατέρα που που δεν μπορεί να είναι εδώ» είπε για τον Τσαρλς Αντετοκούνμπο που έφυγε πριν δύο χρόνια από τη ζωή. «Είσαι ο ήρωάς μου» είπε στη μητέρα του.

Στην ομιλία του Γιάννης  τόνισε ότι στόχος του είναι να πάρει το πρωτάθλημα και κατέληξε λέγοντας το εξής: Πάντα ο πατέρας μου έλεγε. να θέλεις περισσότερα αλλά να μην είσαι άπληστος».

«Ένα παιδί από τα Σεπόλια, που ήρθε στο Μιλγουόκι και έγινε MVP!» έγραψαν οι Μπακς σε μήνυμά τους στο Twitter.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr