Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ - Ειδήσεις Pancreta

Στα κόκκινα του μεγάλου λιμανιού της Αγγλίας ντύθηκε το τρόπαιο του Champions League, αφού η Λίβερπουλ νίκησε την Τότεναμ με 2-0 στον τελικό της Μαδρίτης και κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών για 6η φορά στην ιστορία της. Ο αρχηγός της, Τζόρνταν Χέντερσον, ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε την "κούπα με τα μεγάλα αυτιά" στον ουρανό της ισπανικής πρωτεύουσας.

 

Αυτός ήταν ο πρώτος κερδισμένος τελικός στην καριέρα του προπονητή Γιούργκεν Κλοπ, μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες. Η Τότεναμ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της το κορυφαίο έπαθλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η φάση που διαμόρφωσε τις ισορροπίες του αγώνα έγινε μόλις στο 1ο λεπτό, μετά από 25 δευτερόλεπτα αγώνα! Ο Σλοβένος διαιτητής Σκόμινα έδωσε πέναλτι σ' ένα χέρι του Σισοκό και ο Αιγύπτιος Μο Σαλάχ, ο οποίος είχε αποχωρήσει τραυματίας από τον περυσινό τελικό στο πρώτο ημίχρονο, ευστόχησε από τα 11 βήματα. 

 Η Λίβερπουλ οχυρώθηκε πίσω από το 1-0 και κράτησε το προβάδισμα με σχετική άνεση, εξουδετερώνοντας τον Χάρι Κέιν, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από 2 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Οι Λονδρέζοι είχαν πάνω από 60% κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε ευκαιρίες και γκολ. Ο τελικός κύλησε χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις. Η Λίβερπουλ πλησίασε στο γκολ με τον Μίλνερ στο 69, ενώ η Τότεναμ απείλησε με άστοχη κεφαλιά του Ντέλε Αλι στο 79. 

Η διπλή επέμβαση του Αλισον ένα λεπτό αργότερα σε προσπάθειες του Σον και του Λούκας στάθηκε σωτήρια για τη μετέπειτα πρωταθλήτρια. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έπιασε και φάουλ του Ερικσεν στο 84. Το δεύτερο που σημειώθηκε στο 87 από τον αναπληρωματικό Ντιβόκ Οριγκί με διαγώνιο βολέ.

Το πάρτι των οπαδών της Λίβερπουλ θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα στους δρόμους της Μαδρίτης, η οποία έχει κατακλυστεί από περίπου 50.000 Άγγλους. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr