Ολικό «restart» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! - Ειδήσεις Pancreta

Ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Πλέον μιλάμε για μια απόλυτη επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ύστερα από πολλά χρόνια.

Η Super League πάει στις 14 ομάδες, θεσπίζεται η Super League 2 με 12 ή 14 ομάδες και η Football League γίνεται με 14 ομάδες, η τρίτη εθνική κατηγορία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, άφησε στη διάρκεια της συζήτησης πριν από την ψήφιση ανοιχτό το θέμα του τελικού αριθμού των ομάδων στη Super League 2, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως αυτό είναι καθαρά θέμα της ΕΠΟ. Πάντα βέβαια με όριο το 14, από το 12 που είναι η πρώτη απόφαση.

Η συζήτηση ήταν έντονη, αφού τόσο η τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ., Αννα Καραμανλή, όσο και ο βουλευτής Μαγνησίας του ίδιου κόμματος, Χρήστος Μπουκώρος, έκαναν επίθεση στον Βασιλειάδη.

«Με ό,τι καταπιάνεστε, το κάνετε χειρότερο. Ρίχνετε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, για να διορθωθούν οι αδικίες. Γιατί καθυστερήσατε;», τόνισε μεταξύ άλλων η Αννα Καραμανλή, ενώ ο Χρ. Μπουκώρος υποστήριξε πως αδικούνται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Νίκη από τον Βόλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα, το Αιγάλεω και άλλες.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως οι όροι της αναδιάρθρωσης ήταν γνωστοί από το περασμένο καλοκαίρι και πως η προσωπική του άποψη ήταν πως έπρεπε να διαμορφωθούν τρεις κατηγορίες με 10 ομάδες η καθεμία!

Οσον αφορά την καθυστέρηση, τόνισε πως η ΕΠΟ έστειλε τις αλλαγές στις 9 Απριλίου. Δήλωσε κατανόηση για κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά τόνισε πως «με την παλιά δομή, οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ για να ανέβουν οι τέσσερις, σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα υπάρχει σαφές πλάνο».

Αλλά απάντησε ειδικότερα και στην Αννα Καραμανλή. «Μας λέτε πως με ό,τι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς με ό,τι καταπιάνεστε το κάνετε παράγκα! Αναπολείτε τώρα το παλιό καθεστώς. Αναπολήστε το». «Οι παράγκες έχουν γίνει πολυκατοικίες με σας», απάντησε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Αντιδράσεις και σκληροί χαρακτηρισμοί υπήρξαν κι από άλλους βουλευτές, από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό που μένει τώρα είναι οι αποφάσεις των ίδιων των νέων Λιγκών, για τη δομή των πρωταθλημάτων τους, που αναμένεται να έχουν γίνει μέσα στον μήνα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr