Νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

O ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό Kυπέλλου και κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του.

Ο αγώνας έγινε παρουσία μόλις 1.000 θεατών στο ΟΑΚΑ και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Τσούπα Άκπομ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1΄).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε το 7ο Kύπελλο και τρίτο συνεχόμενο, επικρατώντας για τρίτη φορά του ίδιου αντιπάλου, με διαφορετικό σκορ: 2-1 στον Βόλο το 2017 και 2-0 στο ΟΑΚΑ το 2018.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε αγώνα ελληνικής διοργάνωσης το Video Assistant Referee (VAR).

Στη φάση του γκολ ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ με τη βοήθεια του VAR έκρινε πως ο σκόρερ δεν ήταν οσφάιντ και στο 56’ ότι δεν υπάρχει πέναλτι στην επαφή που κάνει με το χέρι μέσα στην περιοχή ο Κάνιας.

Λουτσέσκου: Θέλαμε να μείνουμε στην Ιστορία

Στη θέληση του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του στάθηκε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, στις πρώτες του δηλώσεις.

«Είμαι χαρούμενος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με αρκετή πίεση. Υπήρχε πίεση γιατί διεκδικούσαμε ένα τρόπαιο. Παίζαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα. Μια χρονιά που ήμασταν πρωταθλητές και θέλαμε να το κερδίσουμε ώστε να μείνουμε στην Ιστορία του ΠΑΟΚ ως η πρώτη ομάδα που φτάνει στο νταμπλ», πρόσθεσε ο Ρουμάνος τεχνικός.

«Όχι» στις δικαιολογίες, αλλά ήταν πέναλτι

Σιωπή επικρατούσε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ για ακόμα ένα χαμένο τρόπαιο.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η μέτρια εικόνα της ομάδας και η ήττα. Ωστόσο, όλοι έλεγαν πως στη φάση του 59ου λεπτού υπήρξε παράβαση και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς ο διαιτητής πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί το VAR, αλλά έκρινε ότι το χέρι του Κρέσπο ήταν «ακούσιο».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr