Στον τελικό του Champions League η Λίβερπουλ με επική ανατροπή - Ειδήσεις Pancreta

Ακόμη μία «χρυσή» σελίδα στην ένδοξη ποδοσφαιρική της ιστορία έγραψε η Λίβερπουλ στο «ηφαίστειο» του Άνφιλντ, νικώντας την Μπαρτσελόνα με 4-0, ανατρέποντας το εις βάρος της 3-0 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Οριγκί και Βαϊνάλντουμ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά, ενώ αγωνίστηκε με πολλές απουσίες.

Φοβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε είδε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το όνειρο της κατάκτησης του Champions League να πετάει μέσα από τα χέρια της.

Με απόντες τους Σαλάχ, Φιρμίνο και Κεϊτά, με την ψυχολογία στο ναδίρ καθώς ακόμη ένα πρωτάθλημα στην Αγγλία δείχνει να χάνεται και με το εις βάρος της 3-0 από τον πρώτο αγώνα η Λίβερπουλ κλήθηκε να κάνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων και το καμάρι του «Άνφιλντ» ανταποκρίθηκε με το… παραπάνω.

Η νίκη-ανατροπή με 4-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα έρχεται να προστεθεί δίπλα σε εκείνον τον απίστευτο τελικό της Κωνσταντινούπολης, όταν έκανε το 3-0 της Μίλαν 3-3 και κατέκτησε, τελικά το τρόπαιο στα πέναλτι.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 7’ με τον Οριγκί ανεβάζοντας την πίεση για την Μπαρτσελόνα.

Εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα του Μέσι και των συμπαικτών του, οι «κόκκινοι» πίεσαν αρκετά για να σκοράρουν ένα δεύτερο γκολ και να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για μία τεράστια πρόκριση.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε φοβισμένη και προσπάθησε περισσότερο να διαχειριστεί το σκορ του πρώτου αγώνα παρά να επιτεθεί. Οι «μπλαουγκράνα» ευτύχησαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0, καθώς από το ημίωρο κατάφεραν να παγώσουν τον ρυθμό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε τον Βαϊνάλντουμ στο παιχνίδι και… πήρε την ταυτότητα του προπονητή των Καταλανών, καθώς ο Ολλανδός σκόραρε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (54’, 56’) και έφερε την πρόκριση στα ίσια.

Οι μπλαουγκράνα είχαν τραγική αμυντική λειτουργία, Μέσι και Σουάρες έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους και, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Βαλβέρδε, το ματς έδειχνε να είχε πάρει τον… δρόμο του.

Την επική ανατροπή ολοκλήρωσε ο Οριγκί στο 79’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το οποίο φέρει τραγικές ευθύνες η άμυνα της καταλανικής ομάδας.

Οι «κόκκινοι», πλέον, περιμένουν τον αυριανό αγώνα για να δουν εάν στη Μαδρίτη για τον τελικό θα τους συνοδεύσει η Τότεναμ ή ο εκπληκτικός Άξιαξ που έχει και το υπέρ του 0-1 του πρώτου αγώνα.

Στον αντίποδα η Μπαρτσελόνα παρουσίασε για ακόμη μία φορά αυτοκτονικές τάσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρει μεγάλες ευθύνες και οι οπαδοί της πρωταθλήτριας Ισπανίας αναγκάζονται να ζήσουν ξανά τον περσινό εφιάλτη, όταν η ομάδα τους αποκλείστηκε από τη Ρόμα, ενώ είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 4-1!. 

Συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Οριγκί (85' Γκόμεζ), Μανέ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (60' Σεμέδο)

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr