Με 14 ομάδες η Superleague τη νέα σεζόν - Ειδήσεις Pancreta

«Κλείδωσε» η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας Αρχής.

Η απόφαση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τη σεζόν 2019-2020 με 14 ομάδες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες από τη φετινή Superleague και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως μένουν κάποιες λεπτομέρειες για την οριστική σύνταξη της τροπολογίας που θα κατατεθεί στη Βουλή και η επίσημη έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδριάζει αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε για ακόμα μία φορά να μην γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά ο Γ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι χωρίς αυτή δεν ισχύει η οικονομική συμφωνία με την ΕΡΤ.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αντιπρόεδρος της Super League, Χρήστος Δάρρας, και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Νικόλαος Βακάλης, Κωνσταντίνος Βρακάς και Περικλής Λασκαράκης

Ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Super League, μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως «ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία, πάμε σε αυτά που έχουμε πει».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είχε γίνει εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου» και ο υφυπουργός απάντησε ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr