Ένας χρόνος αποκλεισμού με διετή αναστολή η ποινή της ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta
Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει την ΑΕΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Άγιαξ, επιβάλλοντας ποινή αποκλεισμού από της ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο με διετή αναστολή, πρόστιμο 80.000 ευρώ και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ένωση κάνουν σκέψεις για υποβολή έφεσης όχι για τον ένα χρόνο αποκλεισμού αλλά για το ένα από τα δύο χρόνια της αναστολής και το ένα από τα δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης έδωσαν το «παρών» ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου, και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Αγγελική Αρκάδη προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Γρήγορα όμως κατάλαβαν πως τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής είχαν αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα, με αποτέλεσμα η «μάχη» να επικεντρωθεί στο να υπάρξει ανασταλτική ισχύ στην απόφαση.

Το πόρισμα του ειδικού επιθεωρητή της UEFA δίνει έμφαση στο γεγονός πως οι οπαδοί της ΑΕΚ μετακινήθηκαν προς αυτούς του Αγιαξ, στην παρουσία κάποιων από αυτούς στον αγωνιστικό χώρο και βέβαια στο κρίσιμο σημείο: Την περιβόητη «μολότοφ» που έσκασε ακριβώς μπροστά από τις θέσεις των φιλοξενουμένων και ρίχθηκε από την τάφρο του ΟΑΚΑ. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr