Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο Κίεβο - Αποκλεισμός από το Europa League - Ειδήσεις Pancreta

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού σταμάτησε απόψε στο Κίεβο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα από την Ντιναμό με 1-0 σε συνδυασμό με το 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» εκτός συνέχειας της διοργάνωσης… Επί της ουσίας οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τις αμυντικές τους αδυναμίες και στα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς…

 

Σε ένα παιχνίδι που παίχθηκε σε θερμοκρασία -5 βαθμούς Κελσίου και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο (ο διαιτητής ζήτησε από τους αρμόδιους πριν το παιχνίδι να βρέξουν το χορτάρι που έχει «καεί» από το πολικό ψύχος…), o Ολυμπιακός πίεσε τους Ουκρανούς κι έφτανε με ευκολία στη περιοχή του Μπόικο, ειδικά από τα πλάγια αλλά δεν είχε την ψυχραιμία στην τελική πάσα για να δημιουργήσει τη φάση εκείνη που θα του έδινε το γκολ που χρειαζόταν για να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Κι ενώ η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να βρει τον δρόμο για το γκολ, η Ντιναμό που έδινε χώρο με στόχο να βγει στην αντεπίθεση αλλά βρήκε το γκολ σε οργανωμένη επίθεση στην πρώτη τελική της προσπάθεια στο ματς στο 32’! Ο Μικολένκο έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και ο Σολ με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

O Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που έχασαν την μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αλλά ο Σα έσωσε στο τετατετ με τον Σολ.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός που δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά και δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ σε κεφαλιά και σε σουτ του Μασούρα και σε σουτ του Φορτούνη. Στο 65’ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει τη επίθεση του με την είσοδο των Νάτχο και Γκερέρο αντί των Μπουχαλάκη και Φορτούνη, γυρίζοντας το σχήμα σε 4-4-2 και στο 73’ ο Χασάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 αλλά το πλασέ του έσωσε με το πόδι ο Μπόικο.

Η ελληνική ομάδα ρίσκαρε ακόμη πιο πολύ και ανέβασε πολύ ψηλά όλες τις γραμμές της σε στόχο την ισοφάριση. Δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκερέρο και τον Νάτχο αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ Μπόικο…

Ο Σλοβάκος διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ κιτρίνισε τους Σισέ, Κεζγκιόρα, Βέρμπιτς, Ποντένσε, Γκερέρο

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλ. Χάτσκιεβιτς): Μπόικο, Κεζγκιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σεπέλιεφ, Μπουγιάρσκι, Σαπαρένκο (75’ Γκάρμας), Βέρμπιτς (91’ Ρουσούτ), Τσιγκάνκοφ, Σολ (91’Αλιπένκο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ντίας (46’ Μασούρας), Χασάν.

**Η κλήρωση της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί σήμερα (Παρασκευή, 14:00) στη Νιόν, με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν και «εμφύλιοι», δηλαδή παιχνίδια με ομάδες από την ίδια χώρα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7/3 και 14/3. Στις 15 Μαρτίου θα γίνει διπλή κλήρωση, για τα προημιτελικά και ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι αγώνες των «8» θα διεξαχθούν στις 11/4 και 18/4 και οι ημιτελικοί στις 2/5 και 9/5. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαίου στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού, στο μακρινό Αζερμπαιτζάν

Αντώνης Φουντής

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr