Με ανατροπή στο ντέρμπι καπάρωσε τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός - Ειδήσεις Pancreta

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε μία διαγραφόμενη ήττα σε δικό του θρίαμβο, επικρατώντας με 4-1 της ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League. 

Χάρη στη νίκη τους αυτή, οι δεύτεροι στη βαθμολογία Πειραιώτες ξέφυγαν 8 βαθμούς από την 3η Ένωση, κάνοντας το αποφασιστικό βήμα για τη κατάκτηση της 2ης θέσης στην τελική κατάταξη. 

Η μεγάλη νίκη-ανατροπή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το πρώτο ανήκε στην ΑΕΚ. 

Η Ένωση προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Πόνσε, βραχυκυκλώνοντας τους γηπεδούχους που -παρά την εδαφική υπεροχή που είχαν- αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μπάρκα. 

Στο διάστημα αυτό η ΑΕΚ δεν τιμώρησε τους παίκτες του Ολυμπιακού που υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, τα οποία μπορούσαν κάλλιστα να μετατραπούν σε τέρματα υπέρ των φιλοξενουμένων.

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με τον Καμαρά να ισοφαρίζει νωρίς (στο 50') και να σκορπίζει ενθουσιασμό στους γηπεδούχους. Από το σημείο εκείνο και μετά κυριάρχησε ο Ολυμπιακός που ήταν συνεχώς στην επίθεση και έδειχνε ότι το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου. 

Ο συνήθης ύποπτος Φορτούνης έδωσε το προβάδισμα με έξοχη ατομική ενέργεια στο 72ο λεπτό και πλέον στο ματς δεν υπήρχε επιστροφή. Η ΑΕΚ φάνηκε να μένει από δυνάμεις και ουσιαστικά κατέρρευσε, επιτρέποντας στον γκαζωμένο Ολυμπιακό να φτάσει σε θρίαμβο, πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα (με Χασάν στο 83' και Φορτούνη στο 87') μέχρι το τελικό σφύριγμα. 

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός έσπασε και μία παράδοση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος από το 1959, κατάφερε να ανατρέψει αποτέλεσμα και να νικήσει σε αγώνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ με την ΑΕΚ και έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ντίας (46’ Χριστοδουλόπουλος - 68’ λ.τ Γκερέρο), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (86’ Αλμπάνης), Λιβάια, Πόνσε.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr