Αγχωτικές νίκες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πριν το ντέρμπι - Ειδήσεις Pancreta

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς κατάφερε ο ΠΑΟΚ να υποτάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας με 2-1, τη στιγμή που η ΑΕΚ επικρατούσε με το φτωχό 1-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 15ης (εξ' αναβολής) αγωνιστικής στη Super League. 

Σημειώνεται ότι την επόμενη αγωνιστική υπάρχει ντέρμπι «δικεφάλων», καθώς η 3η στη βαθμολογία ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Λύτρωση στο 87'

Ο Σβιντέρφσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στην Τούμπα, καθώς τρία λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του ματς, διαμόρφωσε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους που τα είχαν βρει σκούρα απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα στο 38ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν με τον Μάνο (στο 52') το γκολ της ισοφάρισης.

Από το σημείο εκείνο και μετά, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αγχωμένοι, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να πιστέψει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και με το πέρασμα της ώρας, να φαντάζει πιο πιθανή η ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα. 

Όλα αυτά μέχρι το 87', όταν ο Σβιντέρφσκι εκμεταλλεύθηκε τη στιγμιαία αναστάτωση στην περιοχή του ΠΑΣ κι από πολύ κοντά με δυνατό σουτ έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά), Λημνιός (67’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74’ Πάντελιτς), Σιόντης, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Κριζμάν (85’ Παμλίδης), Μάνος.

Συνέχισε το σερί η ΑΕΚ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα μέσα στο 2019 πέτυχε η ΑΕΚ, με 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό.

Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε από το 24΄με εντυπωσιακή κεφαλιά του Πόνσε από ωραία σέντρα του Γκάλο, η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν βρήκε άλλο γκολ. Αν και άσκησε πίεση τουλάχιστον μέχρι το 70΄και είχε φάσεις για δεύτερο γκολ.

Οπότε ο Λεβαδειακός που δεν ζήτησε τίποτε από το ματς σε όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησε να βγει μπροστά στην τελική ευθεία, άγχωσε λίγο τους γηπεδούχους και την εξέδρα, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιο κίνδυνο για την εστία του Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Κρίστιτσιτς(72΄Κλωναρίδης), Άλεφ, Μπακασέτας, Γκάλο (90΄Αλμπάνης), Λιβάγια, Πόνσε (82΄Μπογέ).

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70΄Μαρκόφσκι), Μέλεγκ (67΄Νάγκις), Στανόγεβιτς (90΄+1 Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης.

Τα στοιχεία του αγώνα: 

  • Σκόρερ: 24΄Πόνσε
  • Διαιτητής: Κοτσάνης(Δράμα)
  • Κίτρινη: 45΄Άλεφ, 61΄Μπακασέτας, 77΄Κλωναρίδης, 84΄Τσόσιτς– 58΄Τσαμπούρης, 61΄Ζησόπουλος, 85΄ Ρεκβιασβίλι.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr