Έκτη σερί ήττα και αποκλεισμός χωρίς βαθμό - Ειδήσεις Pancreta

Την 6η της ήττα σε ισάριθμα ματς γνώρισε η ΑΕΚ στο «Ντα Λουζ» της Πορτογαλίας, ολοκληρώνοντας άδοξα την ευρωπαϊκή της πορεία στους ομίλους του Champions League. Έτσι ο «δικέφαλος» έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τελειώνει τον όμιλο χωρίς κάποιο βαθμό. 

Η Ένωση λύγισε στα τελευταία λεπτά από τη γηπεδούχο Μπενφίκα, η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 88' ο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Λίγο πριν το γκολ, είχε αποβληθεί ο Γαλανόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς η Ένωση ήταν ανταγωνιστική και προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και έτσι, έμεινε τελευταία και άποντη στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. 

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε η ισοπαλία (3-3) του Άγιαξ με την Μπάγερν, η εντός έδρας ήττα με το βαρύ 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς και η νίκη της Γιούνγκ Μπόις με 2-1 επί της Γιουβέντους. 

Ως πρώτοι στους ομίλους τους προκρίθηκαν στους 16 της διοργάνωσης, οι Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Αυτές οι ομάδες αποτελούν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την πρώτη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Στους 16 συνεχίζουν και οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σάλκε, Άγιαξ, Λιόν, Ρόμα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι πήραν το εισιτήριο ως δεύτεροι στον όμιλό τους και αποτελούν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί για την επόμενη φάση, θα αναμετρηθούν ομάδες από το πρώτο και το δεύτερο γκρουπ, με τον περιορισμό ότι δεν μπορούν να πέσουν μαζί δύο ομάδες που προηγουμένως ήταν στον ίδιο όμιλο ή προέρχονται από την ίδια χώρα. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr