Η ΑΕΚ ζητάει παρουσία στην UEFA - Ειδήσεις Pancreta

Μπορεί όλοι να ασχολούνται με τις μεταγραφές και είναι φυσιολογικό για τον πολύ κόσμο, αλλά η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα πολύ πιο σοβαρό θέμα για το άμεσο κιόλας μέλλον της. Την εκδίκαση στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Αγιαξ. Μια βδομάδα έμεινε. Στις 13 Δεκεμβρίου είναι ορισμένη η εκδίκαση.

Χθες η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη διαδικασία του απολογητικού υπομνήματος. Στάλθηκε στην UEFA και συνοδεύεται και από ένα αίτημα. Το αίτημα είναι να δοθεί το δικαίωμα στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να παρευρεθεί στην εκδίκαση και να αναπτύξει τις απολογητικές θέσεις της.

Εχει το δικαίωμα να το ζητήσει, η σοβαρότητα του κατηγορητηρίου είναι τέτοια που να δικαιολογεί αποδοχή του αιτήματος, ωστόσο δεδομένο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ενδεχομένως η αποδοχή του αιτήματος να είναι ένας καλός οιωνός. Ο,τι και να σημαίνει αυτό για το αντίθετο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η ΑΕΚ στο απολογητικό της υπόμνημα εύλογα ρίχνει πολύ βάρος σε μια δυνατότητα που δίνουν η πειθαρχική διαδικασία και ο κώδικας της UEFA.

Να αποδείξεις πως δεν έχεις ευθύνη για κάποια γεγονότα και να πείσεις πως αυτή πρέπει να αποδοθεί σε άλλα θεσμικά όργανα που είχαν σχέση με την ασφάλεια του ματς, όπως για παράδειγμα η αστυνομία.

Τη δυνατότητα αυτή δεν την έχεις στην Ελλάδα για να καταλάβει κανείς τη σημασία αυτού του δεδομένου.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο γεγονός πως κατά την άποψη της ΑΕΚ υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν στην κατεύθυνση ότι μιλάμε για επεισόδια άσχετα με το ίδιο το ματς.

Εδώ η αναφορά είναι στον πολιτικό χαρακτήρα που αναμφισβήτητα υπήρξε. Με ακροδεξιούς από την πλευρά των οπαδών που ήταν στην κερκίδα του Αγιαξ και τον γνωστό «antifa» χαρακτήρα της κερκίδας των οργανωμένων της ΑΕΚ.

Τυχαίο δεν ήταν σαφώς πως στην κερκίδα του Αγιαξ υπήρξαν ακόμη και Πολωνοί, όπως και Ελληνες.

Επιχειρήματα υπάρχουν κι άλλα φυσικά, αλλά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για την ΑΕΚ. Με τη μολότοφ που έπεσε προς την κερκίδα του Αγιαξ να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εύλογα μπορεί να μιλήσει κανείς για περίπτωση πάρα πολύ σοβαρού τραυματισμού σε περίπτωση που η έκρηξή της γινόταν μέσα στον κόσμο. Μιλάμε για αγώνα Champions League.

Στην ουσία, με δεδομένη και την τροπή που έχει πάρει η σεζόν φέτος για την ΑΕΚ, στην Ελβετία σε μια εβδομάδα διακυβεύονται πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούν να σημαίνουν οι μεταγραφές του Γενάρη.

Ο «εφιάλτης» μιας ποινής αποκλεισμού από την Ευρώπη δεν είναι λίγο πράγμα για την ΠΑΕ και τον προγραμματισμό της. Σκεφτείτε μόνο την προσπάθεια που έγινε και την αλματώδη άνοδο στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Τάσος Τσατάλης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr