Βαρύ το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Εκδόθηκε το κατηγορητήριο για ΑΕΚ και Άγιαξ, από την UEFA. Είναι σαφέστατα πιο βαρύ για την Ένωση, που αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες, για κάποιες από τις οποίες είναι υπότροπη, ενώ για την ολλανδική ομάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η εκδίκαση της υπόθεσης και όπως συνηθίζεται μέχρι τώρα και η έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ θα ζητήσει να παραστεί στην εκδίκαση και να απολογηθεί επιτόπου. Το σημειώνουμε αυτό, γιατί στην υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης για το ΑΕΚ – Μπάγερν, είχε απολογηθεί με υπόμνημα.

Το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ, είναι το εξής:

1. Ρίψη αντικειμένων

2. Άναμμα πυρσών

3. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο

4. Αναταραχή ανάμεσα στους οπαδούς στην κερκίδα

5. Πλημμελής οργάνωση (αφορά θέματα ασφαλείας)

6. Πανό με περιεχόμενο που παραβιάζει τον κανονισμό

7. Μπλοκαρισμένοι διάδρομοι

Για τον Άγιαξ υπάρχουν κατηγορίες για ρίψη αντικειμένων και άναμμα πυρσών.

Σε αντίθεση με τον ελληνικό πειθαρχικό κώδικα, στον κώδικα της UEFA δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές που «κολλάνε» ανάλογα με τα άρθρα βάσει των οποίων καλείσαι. Το πλαίσιο των ποινών είναι απόλυτα ανοικτό.

Καμιά εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει πέρα από την γενική για την σοβαρότητα της κατάστασης κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς εύκολα με μια ματιά στις πειθαρχικές διώξεις του τελευταίου χρόνου και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί. Απόφαση για άμεσο ευρωπαϊκό αποκλεισμό δεν υπάρχει, ακόμη και στην πιο σοβαρή περίπτωση, που ήταν τα πολύ «βαριά» κατηγορητήρια για την Μαρσέιγ, με αποκορύφωμα αυτό για τα επεισόδια στον τελικό του Europa League.

Αυτά μάλιστα όλα έγιναν «πακέτο» και τελικά δεν υπήρξε ποινή άμεσου αποκλεισμού από τις διοργανώσεις (παρά μόνο με αναστολή για ένα χρόνο), αλλά μεγάλη ποινή αποκλεισμού έδρας και υψηλά πρόστιμα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr