Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό - Ειδήσεις Pancreta

Με σκορ 76-70 ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ισπανικής Μπαρτσελόνα, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Euroleague. 

Χάρη στη νίκη τους αυτή, οι «πράσινοι» ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 5-3 (νίκες - ήττες) και έπιασαν την «Μπάρτσα» στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπειτα από ένα κακό επιθετικά (και για τις δύο ομάδες) α' δεκάλεπτο, ανέβασαν ρυθμό και πήραν διψήφιο προβάδισμα στο σκορ. 

Στην επανάληψη, η αναμενόμενη πίεση των Ισπανών έφερε το ματς στα ίσα, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε τις επιθετικές λύσεις και κατάφερε να πάρει μία διαφορά 6-8  πόντων, την οποία διατήρησε (με αυξομειώσεις), μέχρι το τελικό σφύριγμα. 

Από τα κλειδιά της νίκης του Παναθηναϊκού, ήταν η σκληρή άμυνα που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, η οποία μπλόκαρε τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων. 

Τόμας (14 πόντοι) και Λάσμε (11 πόντοι) οδήγησαν επιθετικά τους γηπεδούχους, σε ένα ματς που ο Καλάθης είχε μόλις 2 πόντους, αλλά και 9 ριμπάουντ καθώς και 12 ασίστ. 

Πηγή


Πηγή: pancreta