Άνετος και με «κατοστάρα» ο Παναθηναϊκός - Ειδήσεις Pancreta

Την ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την οδυνηρή ήττα στο Μόναχο είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διέλυσε την «πρωτάρα» Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague. Κυρίαρχο σε όλο το παιχνίδι το «τριφύλλι» έφτασε άνετα στο 102-87.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύτηκε από τους Ισπανούς (σσ κέρδισαν τη Μπαρτσελόνα στην προηγούμενη αγωνιστική) μόνο στα πρώτα πέντε-έξι λεπτά του παιχνιδιού, καθώς στη συνέχεια πάτησαν γκάζι και έφτασαν σε εύκολη νίκη.

Με μπροστάρη τον Παπαπέτρου οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και έχτισαν μία διαφορά σταθερά πάνω από τους πέντε πόντους. Οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η εξαιρετική άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να αυξάνει συνεχώς τη διαφορά και ,με τους Παππά, Παπαπέτρου, Τόμας και Λάσμε σε καλή μέρα, να κλείσει το ημίχρονο με διψήφια διαφορά πόντων (50-36).

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μοτίβο, η ισπανική ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας και το +20.

Το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξεπέρασε τους 100 πόντους για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια.

Προς το τέλος του παιχνιδιού η Γκραν Κανάρια βρήκε κάποια εύστοχα σουτ και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στο τελικό 102-87 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87 

Πηγή


Πηγή: pancreta