Στο τέλος έσωσε η ΑΕΚ την παρτίδα με τον Ολυμπιακό - Ειδήσεις Pancreta

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με την αποδεκατισμένη Ένωση να νιώθει μάλλον ανακουφισμένη καθώς ισοφάρισε το σκορ στο 90ο λεπτό. Για ακόμα μία φορά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. 

Το ματς ήταν για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Super League, με τις δύο ομάδες να ανεβαίνουν μαζί στους 13 βαθμούς και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο που έχουν από 16 βαθμούς. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και δημιούργησε ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, με σημαντικότερη εκείνη του Μπακασέτα στο 22ο λεπτό, όταν η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννιώτη. 

Μετά το πρώτο μισάωρο, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε κι αυτός τη δική του μεγάλη ευκαιρία, με τον Χασάν να σημαδεύει το δοκάρι του Μπάρκα στο 44ο λεπτό.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, ο «δικέφαλος» -που ήδη είχε πολλές απώλειες παικτών πριν από την έναρξη του αγώνα- προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή των Κλωναρίδη και Γαλανόπουλου, λόγω τραυματισμού. Διπλό το καλό για τους γηπεδούχους, καθώς στο διάστημα αυτό ο Φορτούνης, με υπέροχο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κρέμασε τον Μπάρκα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενουμένους (στο 58'). 

Από το σημείο αυτό και μέχρι περίπου το 85ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κρατούσε με σχετική ευκολία τη νίκη στα χέρια του, καθώς οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν αλλά δεν κατάφερναν να απειλήσουν την εστία του Γιαννιώτη. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τη σημαντικότερη φάση σε εκείνο το χρονικό διάστημα, με τον Μπάρκα να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του με διπλή επέμβαση.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» επιτρέποντας στην επίμονη και μαχητική ΑΕΚ να φτάσει στην ισοφάριση. Έτσι, έπειτα από δύο «προειδοποιήσεις», η Ένωση έφτασε στο γκολ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, με τον Μπακασέτα να κερδίζει στον αέρα τους αντιπάλους του και να γράφει το τελικό 1-1.

Η τελευταία φάση του ματς ανήκε στον Ολυμπιακό, με τον Φετφατζίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Συμπερασματικά, η ΑΕΚ μόχθησε για το θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε τη νίκη και την άφησε να γλιστρήσει από τα χέρια του. Κανείς, λοιπόν, δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ισοπαλία, εκτός από τον... ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77' Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60' Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (82' Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν (85' Γκερέρο).

Πηγή


Πηγή: pancreta