Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πέρασαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος - Ειδήσεις Pancreta

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, από την οποία εξασφάλισαν σήμερα την πρόκριση για την επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός που πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα με 2-1 επί της Παναχαϊκής και ο ΠΑΟΚ που συνέτριψε στην Κρήτη τα Χανιά με 6-2.

Με Κλωναρίδη 2-1 ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα

Με δύο γκολ του Βίκτορα Κλωναρίδη (7΄,41΄) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης (είχε νικήσει στην πρεμιέρα τον Λεβαδειακό). Το γκολ των Αχαιών πέτυχε ο Στεργίδης στο 90΄.
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ήταν επιεικώς θλιβερή, παρ” όλα αυτά οι «πράσινοι», που δε ξεκίνησαν καλά στο ματς, αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και με δύο σουτ του Κλωναρίδη «κλείδωσαν» τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα τους στο πρωτάθλημα από τον Ηρακλή το περασμένο Σάββατο στο «Καυτανζόγλειο».
Το δυσάρεστο για το «τριφύλλι» ήταν αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ στο 16΄, όταν ο Σουηδός έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενός δυνατού τάκλιν που δέχτηκε από τον Χατζή. Ο παίκτης της Παναχαϊκής «έκοψε στα δύο» το διεθνή άσσο του Παναθηναϊκού έξω από την περιοχή, ωστόσο, ο διαιτητής Σελίμος που ήταν δίπλα στην φάση αντί να δώσει το φάουλ και να τιμωρήσει με κάρτα τον Χατζή, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη διάγνωση για τον Μπεργκ αναφέρει ότι υπέστη διάταση στο δεξιό δικέφαλο κι εφόσον επαληθευτεί τότε θα μείνει εκτός προπονήσεων για 7-10 ημέρες (ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο εκτός έδρας ματς της Κυριακής με τη Βέροια για την 13η αγωνιστική της Super League, λόγω τιμωρίας.)
Το ματς στο δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, παρ΄ όλα αυτά είχε ένα ακόμη γκολ, αυτή την φορά για την Παναχαϊκή με την προβολή του Στεργίδη στο 90΄. Γκολ, όμως, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ μετά την κεφαλιά-πάσα του Κάργα.

Διαιτητής: Σελίμος
Κίτρινες: Τζίλας, Κάργας – Κουτρουμπής

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ.Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46΄ Ντελέκος, 56΄ Τρίγκας), Πέδρο Φερέιρα (83΄ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Χατζής, Τζίλας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μαρινάκης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67΄ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82΄ Λάμπρου), Μπεργκ (16΄ Καρέλης)

Περίπατο με 6-2 ο ΠΑΟΚ στα Χανιά

Τα Χανιά έκαναν το «λάθος» να προηγηθούν στο σκορ με τον ΠΑΟΚ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του «δικεφάλου του βορρά» που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με το επιβλητικό 6-2. Ένα σκορ που θα μπορούσε να ναι και μεγαλύτερο αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ.

Οι Κρητικοί πάντως «πάγωσαν» τον ΠΑΟΚ και προηγήθηκαν μόλις στο 3’. Υστερα από σέντρα του Σαϊνέ, ο Σταματής με πλασέ έκανε το 1-0. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 20’ κι ενώ είχε χάσει νωρίτερα πολλές ευκαιρίες. Ο Ζάιρο αφού απέφυγε και τον Πρίφτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια με δύο γκολ του Σάμπο η ομάδα του Τούντορ πήγε με το 3-1 στα αποδυτήρια. Ο Σλοβάκος μέσος στο 23’ και στο 41’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ταυτόχρονα έδωσε απόσταση ασφαλείας στην ομάδα του.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Κρητικοί έμειναν με 10’ λόγω αποβολής του Μπριλάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τόσο την ανωτερότητα του, όσο και την αριθμητική υπεροχή και δημιουργούσε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 61’ ο Μυστακίδης με πλασέ έκανε το 4-1 και 4 λεπτά αργότερα ο Πέλκας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Στο 81’ τα Χανιά κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίτα, ο οποίος μείωσε σε 2-5. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάμπο πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης/ Ολσεν
Κόκκινες: 45’ Μπριλάκης
Σκόρερ: 3’ Σταμάτης, 81 (πεν.) Λίτα / 20’ Ζάιρο / 23’, 41’, 85’ Σάμπο, 61’ Μυστακίδης

Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (54’ Μπουζούκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Ρίκκα, Σάντερσον, Νικτάρης (46’ Διαμαντόπουλος), Σάινε (Δεινόπαπας), Σταμάτης, Λίτα
ΠΑΟΚ (Τούντορ)

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Κοροβέσης (71’ Λέοβατς), Ζάιρο, Γκολάσα, Σάμπο, Τσίμιροτ, Πέλκας (65’ Αθανασιάδης), Μυστακίδης

Στα άλλα ματς:

Εργοτέλης-Παναιτωλικός 3-2

Ματσάρα με πέντε γκολ έγινε στο Ηράκλειο, όπου ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-2 του Παναιτωλικού για τον 2ο όμιλο. Η ομάδα του Αγρινίου έχασε πέναλτι στο 2’ με τον Καπέλ (απέκρουσε ο Δερμιτζάκης) και στο 31’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καμαρά, ενώ πριν βγει το ημίχρονο απέκτησαν διαφορά δύο τερμάτων από το γκολ του Μάνου (2-0). Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 49’ με τον Βασιλείου (2-1), αλλά στο 51’ ο Εργοτέλης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Ίνιατς. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 72’ με τον Βιγιαφανές που διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Μάκος, Μπεχαράνο

Εργοτέλης (Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Γρομητσάρης, Άλλα, Κυριακόπουλος (88΄ Γιαλούσης), Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Κούτρης (76΄ Κούρτης), Κ. Καμαρά, Ίνιατς (60΄ Δωματάς), Ρέντζας, Μάνος.

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος (46΄ Μαρκόφσκι), Κόρστιενς (56΄ Παπάζογλου), Μάκος, Ρουμπουλάκου, Ντάνι Μπεχαράνο, Ρομέρο, Ουάρντα (38΄ Βιγιαφάνιες), Ρουσκουγέδα, Καπέλ, Βασιλείου.

Βέροια-Καλλιθέα 1-0

Κοντά στη πρόκριση από τον 6ο όμιλο βρίσκεται η Βέροια που νίκησε την Καλλιθέα με 1-0. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Μπατιόν στο 17’. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Κατσικογιάννη με δεύτερη κίτρινη στο 41’.

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες : Ιμπραϊμ – Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μασένα
Κόκκινες : Κατσικογιάννης (δεύτερη κίτρινη)

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιόντης, Μπατιόν (81` Καρακώστας), Ιμπραΐμ, Γεωργιάδης, Μερεμπασβίλι (67` Γιουσούφ), Καϊκούτ, Κόλα (67` Ναζλίδης).

Καλλιθέα (Νίκος Παντελής): Μιχελής, Σταύρου, Νόνης, Πίκολο, Παγώνης, Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μπούζας (75` Τσίπρας), Αρναρέλλης, Σμυρλής (46` Γκίνης), Προκς (46` Μασένα).

Καλλονή-Πανσερραϊκός 2-1

Με ανατροπή στο σκορ η Καλλονή νίκησε τον Πανσερραϊκό με 2-1 και πέτυχε τη πρώτη της νίκη στον 8ο όμιλο. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Πόποβιτς στο 15’, ο Μπαργκάν ισοφάρισε στο 55’ και ο Γεωργίου διαμόρφωσε το 2-1 στο 86’.

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)
Κίτρινες: Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Αναστασιάδης, Κλαντρούμπσκι – Τσιμίκας, Κούκολης, Καψάλης

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκος, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Ευαγγελιδάκης, Καλτσάς, Γιουκαρής (34΄ Κλαντρούμπσκι), Ελλακόπουλος (46΄ Μπαργκάν), Μανούσος, Γεωργίου, Μάρκοβιτς (60΄ Χιντασέλι).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Μέλκας, Στεργιανός (75΄ Ιωαννίδης), Καψάλης, Κούκολης, Ρούτσης, Ανδρέου (60΄ Ραμίρες), Τσιμίκας, Κιοσε, Παπαστεργίου (68΄ Μπεριάν), Αγγελούδης, Πόποβιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: ert.gr