Στα ημιτελικά μετά από 24 χρόνια! - Ειδήσεις Pancreta

Με μια στιβαρή και πειστική εμφάνιση, η Αγγλία νίκησε 2-0 τη Σουηδία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «τέσσερις» του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1990.

Η νεανική ομάδα του Σαουθγκέιτ βλέπει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει κάτι ακόμη μεγαλύτερο, μετά από μια σειρά διεθνώς αποτυχιών, ενώ περιμένει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό, που θα είναι ο νικητής της βραδινής (21.00) αναμέτρησης, Ρωσίας-Κροατίας.

Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι Άγγλοι νίκησαν τη Σουηδία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού οι δυο προηγούμενες αναμετρήσεις τους είχαν λήξει ισόπαλες: 1-1 το 2002 και 2-2 το 2006.

Σουηδία-Αγγλία 0-2 AP Photo/Frank Augstein
 

Η Αγγλία κατάφερε να σκοράρει με δυο κεφαλιές. Προηγήθηκε με 1-0 στο 30' με σκόρερ τον Μαγκουάιρ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν μετά από κόρνερ, ενώ το 2-0 έκανε στο 59' ο Ντέλε Άλι , ο οποίος έγινε ο δεύτερος νεότερος Άγγλος που σκοράρει σε Μουντιάλ, μετά τον Οουεν.

Σουηδία-Αγγλία 0-2 AP Photo/Francisco Seco
 

Οι Σουηδοί δεν κατάφεραν να επιβάλουν ρυθμό και οι περισσότερες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σταμάτησαν στον εκπληκτικό Πίκφορντ, ο οποίος μετά το πέναλτι που έπιασε με την Κολομβία, έχει την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Γιανγκ, Χέντερσον( 84' Ντάιερ), Λίνγκαρντ, Ντέλε Άλ (77' Ντελφ), Κέιν, Στέρλινγκ (91' Ράσφορντ). 

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ (85' Γιάνσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Λάρσον, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ (65' Ολσον), Τόιβονεν (65' Γκουιντέτι), Μπεργκ. 


Πηγή: pancreta