«Τρέλα» για την Αργεντινή! - Ειδήσεις Pancreta

Η Αργεντινή είναι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μετά από ένα ...επικό ματς στην Αγία Πετρούπολη και τη δραματική νίκη με 2-1 επί της Νιγηρίας. «Χρυσός» σκόρερ ο Ρόχο τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη κι ενώ η Αργεντινή μπορούσε άνετα να είχε μείνει έξω στα αμέσως προηγούμενα λεπτά, με τους Νιγηριανούς να χάσουν μεγάλες ευκαιρίες. Αλλά η μοίρα αυτής της μεγάλης ομάδας, δεν ήταν να φύγει πρόωρα από την Ρωσία. Μπροστά της τώρα, η Γαλλία.

Η Αργεντινή μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, από πλευράς πάθους και δύναμης. Δεν δίσταζαν να ρίξουν και κλωτσιές. Αυτή ήταν η διαφορά με τα δύο προηγούμενα ματς κι όχι τόσο η βελτίωση στο παιχνίδι της αυτό καθαυτό. Οι Νιγηριανοί αιφνιδιάστηκαν από αυτό, ήταν φανερό. Κι αντέδρασαν φοβικά. Ο Μέσι «μίλησε» νωρίς, μόλις στο 14΄από την θαυμάσια κάθετη του Μπανέγκα, με ιδανικό τελείωμα. Είχε φάουλ στο δοκάρι και η Αργεντινή έχασε κι άλλη μια ευκαιρία με τον Ντι Μαρία. Η Νιγηρία σχεδόν δεν πλησίασε την περιοχή μέχρι την ανάπαυλα.

Όλα αυτά άλλαξαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και την απόφαση του Τούρκου Τσακίρ να δείξει πέναλτι του Ματσεράνο πάνω στον Μπαλογκάν, σε ένα από τα γνωστά «αλληλό - τραβήγματα» πριν την εκτέλεση κόρνερ. Πολύ τραβηγμένο, τουλάχιστον σε σύγκριση με το πόσο κρίσιμη απόφαση ήταν. Ενώ ο Τσακίρ αρνήθηκε και την χρήση VAR. Ο Μόουζες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.

Η εύθραυστη ψυχολογία της Αργεντινής εμφανίστηκε αμέσως. Χάθηκε και το πάθος και η δύναμη και η αποφασιστικότητα και όλα. Άγχος, απίστευτη νευρικότητα, ρεσιτάλ λαθών, ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών. Ό, τι είδαμε με Ισλανδία και  κυρίως με Κροατία. Και... τρικυμία στην άμυνα, με τον Μούσα να σκορπά πανικό στις αντεπιθέσεις και να χάνεται μια εκπληκτική ευκαιρία με τον Ιγκάλο, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε χέρι του Ρόχο, που δεν δόθηκε – σωστά – με χρήση VAR.

Η Αργεντινή έκανε την απελπισμένη προσπάθεια στο τελευταίο τέταρτο, με τον  Ιγκουαίν, να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 80΄. Ακολουθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μούσα, η Αργεντινή σώνεται και στο 86΄η μεγάλη στιγμή. Ο Μερκάδο τη σέντρα από τα δεξιά, ο προωθημένος Ρόχο το μονοκόμματο δεξί από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα στα δίχτυα, με ένα γενικό χαμό να ακολουθεί και τον Ντιέγκο Μαραντόνα να δίνει σόου στην κερκίδα!

ΝΙΓΗΡΙΑ (Ρ. Γκέρνοτ): Ουζόχο, Μπαλογκάν, Τροστ-Εκόνγκ, Ομερούο(90΄Ιβόμπι), Μόουζες, Ετέμπο, Μίκελ, Ντίντι, Ιντόβου, Μούσα(90' +1 Νουάνκο), Ιχεανάτσο(46΄Ιγκάλο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χ. Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο(79΄Αγκουέρο), Μπανέγα, Μαστσεράνο, Έντσο Πέρες(60΄Παβόν), Ντι Μαρία(72΄Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν


Πηγή: efsyn.gr