Δραματικό φινάλε για Αργεντινή, Νιγηρία, Ισλανδία - Ειδήσεις Pancreta

Από τις πιο δυνατές βραδιές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αναμένεται να είναι αυτή της Τρίτης, με τις τελευταίες αναμετρήσεις του τέταρτου ομίλου στις εννιά το βράδυ. Με τρεις ομάδες να παλεύουν για μια θέση. Και την Αργεντινή, εκεί που μετά από τη συντριβή με την Κροατία ήταν με το... ένα πόδι στο αεροπλάνο της επιστροφής, να έχει πλέον πολλές ελπίδες πρόκρισης, μετά το 2-0 της Νιγηρίας επί της Ισλανδίας.

Βέβαια το ζήτημα για την Αργεντινή, είναι αν μπορεί με κίνητρο την ευκαιρία που της δίνεται να προκριθεί κατά πάσα πιθανότητα αν νικήσει την Νιγηρία, να αφήσει πίσω όλα όσα ακολούθησαν το ματς με την Κροατία. Με έναν προπονητή, τον Χόρχε Σαμπάολι στην απόλυτη αμφισβήτηση, να ακούγεται πάλι πως ετοιμάζει νέες αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα, σε μια ομάδα στην οποία απ' ότι φαίνεται κανείς δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του.

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει για Πέμπτη φορά την Αργεντινή σε Μουντιάλ, έχει χάσει και τις προηγούμενες τέσσερις, ποτέ όμως με περισσότερο από ένα γκολ διαφορά. Ο ενθουσιασμός στην αφρικανική ομάδα μετά τη νίκη και με την εμφάνιση με την Ισλανδία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και βέβαια περνούν και με ισοπαλία. Το ματς θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη.

Στο Ροστόφ, η Ισλανδία αντιμετωπίζει την Κροατία που έχει προκριθεί ήδη και θα είναι και σίγουρα πρώτη. Οι Ισλανδοί είναι σε δύσκολη θέση. Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν νικήσουν τους Κροάτες, θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Σίγουρο σενάριο πρόκρισης τους δεν υπάρχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να έχουν ελπίδες να προκριθούν, πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν.

Το σενάριο αποκλεισμού ακόμη και σε περίπτωση νίκης της Ισλανδίας, είναι να κερδίσει η Αργεντινή την Νιγηρία και ταυτόχρονα να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων από την Ισλανδία. Η οποία αυτή τη στιγμή υπερέχει κατά ένα.

Τάσος Τσατάλης

Πηγή


Πηγή: pancreta