Γηραιός θριαμβευτής, Παναθηναϊκός ασθενής - Ειδήσεις Pancreta

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 107α γενέθλιά του ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με ένα καταπληκτικό γκολ του Απόστολου Βέλλιου στο 23’. Οι Πράσινοι ήταν κάκιστοι στο α’ ημίχρονο και μολονότι βελτιώθηκαν στο β’ δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μοιραίος ο Καρέλης που έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Με το… αριστερό το ντεμπούτο του Στραματσόνι στον πάγκο του Τριφυλλιού αλλά και του μέτριου και ανέτοιμου Εσιέν που έπαιξε για 90’. Εξαιρετικός ήταν αμυντικά ο Γηραιός…

Α’ ημίχρονο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον Ηρακλή με σύστημα 4-2-3-1 και τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Σαραμαντά, Μπουκουβάλα στα άκρα, τους Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη στο κέντρο της άμυνας, τους Ιντζόγλου, Καρασαλίδη στα χαφ, τους Πασά, Μπουλούτ στις πτέρυγες και τον Ρομάνο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Βέλλιο.

Από την άλλη πλευρά ο Στραματσόνι επέλεξε 4-4-2 σε ευθεία με τον Στιλ στο τέρμα, τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πράνιτς στα άκρα της άμυνας, τους Σάντσεθ, Ταυλαρίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Εσιέν, Ζέκα στον κεντρικό άξονα, τον Ατζαγκούν αριστερά, τον Αμπέντ δεξιά και τους Μπεργκ, Καρέλη στην επίθεση.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο Ηρακλής πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν εκτός ρυθμού αγώνα. Οι παίκτες του Γηραιού έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 15’ όταν ο Μπουλούτ κινήθηκε από τα δεξία, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Πράνιτς αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 23’ όμως οι Κυανόλευκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί ανοίγοντας το σκορ. Ο Βέλλιος δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα με υπερένταση του Πασά. Ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή ντρίμπλαρε εξαιρετικά τον Σάντσεθ και με δυνατό συρτό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Στιλ που πιάστηκε στον ύπνο.

Το Τριφύλλι προσπάθησε να αντιδράσει με τον Καρέλη στο 28’ αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έπιασε κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία των Πρασίνων στα πρώτα 45 λεπτά.

Αντιθέτως, ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 38’ όταν ο δαιμόνιος Βέλλιος βρήκε με τακουνάκι τον Ρομάνο που άδειασε τον Ταυλαρίδη αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε λίγο άουτ πάνω από το δοκάρι του Στιλ.

Β’ ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πια με την πλάτη στον τοίχο, με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου μπήκε πολύ πιο αποφασισμένος στο γήπεδο έχοντας ανεβάσει ψηλά το παιχνίδι του. Μάλιστα μόλις στο 48’ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Καρέλη κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον, που αντέδρασε σωστά και στο 60’ σε εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στη θέση του αρνητικού Ατζαγκούν.

Ο διεθνής έλληνας χαφ έδωσε φρεσκάδα και ένταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης των Πρασίνων, ενώ η είσοδος του Μαρινάκη αντί του Τριανταφυλλόπουλου θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα, αφού ο δεύτερος (μαζί με τον έτερο μπακ Πράνιτς) ήταν από τους αρνητικούς του Τριφυλλιού με ελάχιστη συνεισφορά στην άμυνα αλλά και ανύπαρκτη επιθετική παρουσία,

Το κακό τρίτωσε για τον Καρέλη στο 79’. Ο Νίνης σέντραρε με το αριστερό αλλά το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού που έκανε στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε άουτ...

Ο αλλαγή του Κλωναρίδη στο 86’ επίσης έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού πρόλαβε να απειλήσει στο 90’ αλλά ανακόπηκε και κάπου εκεί τελείωσε το ματς, αφού οι αμυντικοί του Ηρακλή έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι διατηρώντας το μηδέν…

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Απόστολος Βέλλιος ήταν όλα τα λεφτά για τον Ηρακλή. Καταπληκτικός στο α’ ημίχρονο ήταν μια μόνιμη απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ πέτυχε κι ένα «μεγάλο» γκολ, το πέμπτο του στο εφετινό πρωτάθλημα…

Η σφυρίχτρα

Καλή η διαιτησία του Κομίνη, που όμως ήταν πολύ σχολαστικός και μοίραζε με μεγάλη ευκολία κάρτες. Ηταν σωστός πάντως στις δύσκολες φάσεις και ορθώς δεν έδωσε ένα πέναλτι σε χέρι του Μπαρτολίνι έπειτα από σουτ του Καρέλη…

Έτσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι καθώς χαράμισε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Αντιθέτως, ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά διαβασμένος, έκλεισε κάθε δυνατή δίοδο προς τους Μπεργκ και Καρέλη και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν φτάνοντας σε μια σπουδαία επικράτηση.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (76’Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (87’ Περόνε), Πασάς.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73’ Μαρινάκης), Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Εσιέν, Ζέκα, Ατζαγκούν (58’ Νίνης), Αμπέντ (86’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Μπεργκ.


Πηγή: pamesports.gr