Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Ειδήσεις Pancreta

Φωτογραφίες Εφημερίδα των Συντακτών/Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Τέλος στο σίριαλ της αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος για σκάνδαλα με μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, πέρασε τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού το μεσημέρι της Πέμπτης, σε μια υπόθεση η οποία εξελίχθηκε σε σίριαλ με καθυστερήσεις και αναβολές.

«Έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός για 5 χρόνια με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Σημίτη. Το δικαστήριο συνεχίζεται σε 2 εβδομάδες. Εκεί θα τα πούμε. Το ξέρετε ότι η υγεία μου δεν είναι καλή και θέλω να δω το παιδί μου» ήταν τα λόγια το Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Φωτογραφίες Εφημερίδα των Συντακτών/Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
 

Αναφορικά με το ποιος κατέβαλε την εγγύηση για να αποφυλακιστεί ο πρώην υπουργός περιορίστηκε στο να πει «αυτό είναι τεχνικό ζήτημα» χωρίς να πει τίποτε άλλο.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας,καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού , ένα μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του. Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου επιβάλλοντας , χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους . Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου , είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση μπαι μπασ. 

Παρόντες ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και οι δικηγόροι τους. Η κα Σταμάτη λίγο πριν από την έξοδο του πρώην υπουργού από τη φυλακή δήλωσε «Είναι μια μέρα χαράς για εμάς και το παιδί μας».

Συντάκτης: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

πηγή


Πηγή: pancreta