Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε χώρα, σήμερα το πρωί στη Βουλή, με αφορμή μια τροπολογία περί παραβάσεων λαθρεμπορίας. Η τροπολογία ρυθμίζει την προστασία των επενδυτών από προηγούμενα πρόστιμα επιχειρήσεων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την αποσύρει και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην εμποδίσει την ψηφοφορία της τροπολογίας για διαδικαστικά ζητήματα και τον κάλεσε να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος της τροπολογίας. Τόνισε ότι η τροπολογία δεν διαγράφει κανένα πρόστιμο και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να θυμηθεί τι γινόταν επί των ημερών της με νυχτερινές τροπολογίες που διέγραφαν πρόστιμα. 

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να καθυστερήσει τη συζήτηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και ότι μετάνιωσε και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία γι' αυτό ζητά την επανακατάθεσή της από τον υπουργό. «Αυτό έπρεπε να το σκεφτείτε νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η τροπολογία έρχεται από βουλευτή της Κοζάνης και όχι από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Εφόσον τίθεται θέμα συμφερόντων του επενδυτή που πρέπει να προστατευθούν, πρόσθεσε, αυτό θα εξεταστεί εφόσον νωρίτερα η τροπολογία ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

πηγή


Πηγή: pancreta