Κατηγορώ κατά Τσίπρα, νέο αίτημα για εκλογές - Ειδήσεις Pancreta

Σε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας τού πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «οικοδόμηση πελατειακού κράτους, διαπλοκή, ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σημείωσε: «Αν και νέος, αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς».  

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι πρωθυπουργός «πέφτει» και για τον λόγο αυτό υψώνει τα εξής «αναχώματα»: χτίσιμο του πελατειακού κράτους με αναξιοκρατικές προσλήψεις  αι μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Αναφερόμενος στο δεύτερο «ανάχωμα», υποστήριξε ότι «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Κατηγορήσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην σαν διεφθαρμένο. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα αλλά εσείς δεν την πολεμήσατε, αλλά προσπαθήσατε να κάνετε συναλλαγή μαζί της. Εσείς χρησιμοποιήσατε τα "βοθροκάναλα" της διαπλοκής -όπως τα λέει ο κ. Πολάκης. Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας. Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας».

Ειδικότερα, μιλώντας για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, υπογράμμισε πως δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η εφημερίδα «Αυγή» παίρνει δάνεια γιατί τα εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποθηκεύοντας τη μελλοντική του κρατική χρηματοδότηση. «Τα έχετε κάνει προσωπικά και ενυπόγραφα», είπε απευθυνόμενος (και πάλι) στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το μόνο κόμμα που έχει ωφεληθεί με διαγραφή τραπεζικού του χρέους».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ώστε η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας - κατηγορώντας εκ νέου τον πρωθυπουργό: 

Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015. Ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος. Σε τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο λαός θα συμμετέχουν. Η μόνη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε είναι να φύγετε.

Συνεχίζοντας το «κατηγορώ», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, σημειώνοντας πως «το ότι κάθε ανοησία που εκστομίζει κυβερνητικό στέλεχος έχει επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, σας αφήνει αδιάφορους. Εκτός αν δεν είπε ανοησία αλλά αποκάλυψε εναλλακτικές που εξετάζετε για να μείνετε στην εξουσία, γιατί αυτό σας ενδιαφέρει με κάθε κόστος. Εκτός αν ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια αυτό που συζητάτε και κατ' ιδίαν, ότι αν μας πιέσουν οι πιστωτές υπάρχει και άλλος δρόμος». 

πηγή


Πηγή: pancreta