Συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων & των ΜΜΕ [LIVE] - Ειδήσεις Pancreta

Η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες ξεκινά το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή σε μία συνεδρίαση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της πλούσια πολιτικής ατζέντας των τελευταίων ημερών.

Η συζήτηση, γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής και πρόκειται να ξεκινήσει στις 13:00, στην ολομέλεια της Βουλής.

«Επιφυλάσσω δυσάρεστες εκπλήξεις σε διαπλοκή και φοροφυγάδες»

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρεται στη «λεηλασία που συνέβαινε για χρόνια εις βάρος του λαού» ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει νέες πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν δυσάρεστες εκπλήξεις στους «φοροφυγάδες και στους εκπροσώπους της διαπλοκής».

Εξηγεί με ποιο τρόπο θα μπορεί πλέον το Δημόσιο να κάνει χρήση δεσμευμένων χρηματικών ποσών και ακινήτων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές της «Εφ.Συν.», προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αξία παρουσιάζουν οι προσεκτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την Εισαγγελία Διαφθοράς, τις καθυστερήσεις στις μεγάλες δίκες που αφορούν οικονομικά εγκλήματα και την πιθανότητα παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τις λίστες φοροδιαφυγής.

φωτο αρχείου

Δείτε live εδώ

πηγή


Πηγή: pancreta