Νίκος Φίλης: Οργάνωσαν μέσω ΣΚΑΪ το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου με τον Ιερώνυμο (video ομιλία του) - Ειδήσεις Pancreta

«Αποχαιρετώ έναν φίλο υπουργό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την τιμή που μου έκανε είπε συγκινημένος. Οι παρευρισκόμενοι κατά την ομιλία του Νίκου Φίλη, τον διέκοψαν δύο φορές με έντονα χειροκροτήματα.

Ο Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας μεταξύ άλλων δήλωσε τα παρακάτω

Από την πρώτη μερα που με επέλεξε ο πρωθυπουργός σκεφτόμουν την μέρα του αποχαιρετισμού. Αλίμονο στον πολιτικό που αυταπατάται», είπε ξεκινωντας.

Δήλωσαν οτι εμεις θα προσπαθίσουμε να κτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο. Δώσαμε το βάρος στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στην ξεχασμένη ειδική αγωγή. Εκεί που χτυπάει η καρδιά της εκπαίδευσης. Μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση της Αριστεράς προχώρησε σε μεγάλες παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις.

Το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο, ο νέος τύπος ολοήμερου δημοτικού, ο νέος τρόπος οργάνωσης του γυμνασίου, το νέο επαλ είναι πραγματικότητα. Η νέα δομή στην ειδική αγωγή, ο κατά προτεραιότητα διορισμός φέτος δασκάλων και καθηγητών στα ειδικά σχολεία, η προστασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τις αυθαίρετες απολύσεις. Οργανώσαμε ένα πλούσιο διάλογο για τον εθνικό διάλογο.

Είπε ακόμα ότι στις 12/09 άνοιξαν κανονικά όλα τα σχολεία με τους εκπαιδευτικους και τα βιβλία στη θέση τους. .Πρόκειται για την μεγαλύτερη συλλογική και προσωπική ικανοποίηση. Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει ξεκινήσει με επιτυχία και βδομάδα με βδομάδα ενισχύεται. Θα παρακαλέσω τον αγαπητό Κώστα να αγκαλιάσουν με ευθύνη αυτό το πρόγραμμα. Ευχαριστώ για την προσφορά του γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Γ.Παντή.

Ευχαριστώ τον Τάκη Κατσαρό, υπήρξε στιλοβάτης αυτής της προσπάθειας.

Θα ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για την απομάκρυνσή μου από την θέση του Υπουργείου Παιδείας. Υπήρξαν θετικές κριτικές από τον πρωθυπουργό για το Υπουργείο Παιδείας. Παρολαυτα εφνιδίως το "άριστα 20" έγινε σε λίγο καιρό μη προβιβάσιμος βαθμός.Ποιός κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής η ο μέχρι χθες άριστος μαθητής; Η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κάποιοι απο εμας σφυρηλατήσαμε την στάση μας στα ανυπότακτα μαθητικά χρόνια στην Χούντα, όταν βγάζαμε την γλώσσα στα συντηρητικά ήθη, όταν μας απέβαλαν από τα σχολεία, και μας χαρακτήριζαν μειάσματα.

Το ερώτημα για την απομάκρυνσή απασχολεί  Ο κόσμος της αριστεράς με τίμησε στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οργανώθηκε ενα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την συνέντευξη του Ιερώνυμου στον κ. Παπαχελά. Παραθεσμική συμπεριφορά η απαίτηση Ιερώνυμου για απομάκρυνσή μου από το υπουργείο

Την όψιμη αντίθεση του κ. ιερώνυμου θύμισε για το τέμενος. Οτι οι πρόσφυγες απειλούν με μουσουλμανοποίηση της χωρας. την πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων. Ολα αυτά ακομα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς συνιστούν ευθεία επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Θα βυθίσει την χώρας μας πιο βαθια στην κρίση. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα και τον πρωθυπουργό. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να υψώσουν ανάστημα στην απαίτηση της εκκλησίας να απομακρυνθεί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ

πηγή


Πηγή: pancreta