Ώρες για τον ανασχηματισμό - Ειδήσεις Pancreta

Εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ανασχηματισμός μιας και ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισης του νέου σχήματος και από ότι φαίνεται δεν θα είναι μόνο δομικός, μοιράζοντας νέους ρόλους σε άλλα ή νέα πρόσωπα.

Πρόκειται για ανασχηματισμό με έκδηλη διάθεση διεύρυνσης σε πολιτικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα αξιοποιήσει ανθρώπους της δικής του γενιάς όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που υπηρετεί στο γραφείο του.

Για υπουργοποίηση επίσης ακούγονται και αλλά πρόσωπα όπως του Δημήτρη Λιάκου.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα μετακίνησης της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη πιθανόν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς φαίνεται πως διατηρεί τον ρόλο του ως υπουργός καθοριστικής σημασίας με ευθύνη στα θέματα ενημέρωσης.

Δεν αποκλείεται να αναλάβει και νέους ρόλους μαζί με μια μικρή ομάδα κυβερνητικών στελεχών που θα στελεχώσουν τον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου.

Κατά πάσα πιθανότητα εκτός υπουργείου Δικαιοσύνης θα βρεθεί ο Νίκος Παρασκευόπουλος που η στάση του ειδικά στις πρόσφατες εξελίξεις με το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών κρίνεται μάλλον ανεπαρκής.

Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί θα υπάρξουν και νέα υπουργεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα δύο ΠΔ, δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από γραμματείες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πρόκειται για τις γενικές γραμματείες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδοχής.

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελείς υπηρεσίες Ασύλου, Αρχής Προσφύγων και Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ακόμη, δημιουργείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο συγκροτείται από την γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

Επίσης, ανασυστήνεται το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού, που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία.

Στο ίδιο πλαίσιο δημιουργείται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξάλλου, δημιουργείται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

πηγή


Πηγή: pancreta