Τον Ρ. Μορώνη προτείνει ο Ν. Βούτσης για το ΕΣΡ - Ειδήσεις Pancreta

Άλλη μία απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ ξεκίνησε στις 17.00 κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά για την πρόταση της κυβέρνησης που ακούει στο όνομα, Βύρων Πολύδωρας. Ο λόγος που επικαλείται η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συνολική απόσυρση του νόμου Παππά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, «ναυάγησε» η πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για την τοποθέτηση του Β. Πολύδωρα στο «τιμόνι» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την υποψηφιότητά του και η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία. Σε μια αιφνιδιαστική "ρελάνς", ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έφερε νέα πρόταση για την συγκρότηση του ΕΣΡ, την οποία κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι δεν μπορεί να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ο κ. Βούτσης προτείνει τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη και αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο. Για να συμπληρωθεί η σύνθεση του ΔΣ του ΕΣΡ πρότεινε ως μέλος τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Νίκο Κιάο.  

Ως μέλη προτείνονται:

Νίκος Κιάος δημοσιογράφος

Πόπη Διαμαντάκου δημοσιογράφος

Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Λίλιαν Μήτρου καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αγγελική Σγώρα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ιωάννης Τζαννετάκος δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι συνεχίζει ως μέλος η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Οι προτάσεις αυτές είναι προτάσεις που έχουν το αξιοκρατικό κριτήριο, δηλαδή τη γνώση του αντικειμένου, είπε ο Νίκος Βούτσης και διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Όπως είχε γίνει πολλάκις γνωστό από την κυβέρνηση, νωρίτερα σήμερα έφτασε στη Βουλή η πρόταση - γέφυρα, που θα έχει ως βάση τον νόμο Παππά, χωρίς να περιλαμβάνεται το αντισυνταγματικό άρθρο -σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ- 2α. Οπότε, όλες οι αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες επιστρέφουν στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. «Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας. Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ» τόνισε το πρωί στο Real FM ο Νίκος Παππάς. 

Το πρωί ο κ. Πολύδωρας ξεκαθάριζε πως «προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρέοδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, επισημαίνοντας ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ.

πηγή


Πηγή: pancreta