Καμμένος προς Ευρωπαίους: Ξεκαθαρίστε τι θέλετε - Ειδήσεις Pancreta

Σταματήστε να ζητάτε κι άλλες μειώσεις από το υπουργείο Άμυνας και να δείχνετε ανοχή στα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους ομολόγους του υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφέρουν προς τις κυβερνήσεις τους κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Σύνοδο ο υπουργός ζήτησε από τους ομολόγους του των χωρών της Ε.Ε. που οι χώρες τους συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους ότι δεν μπορεί από τη μία πλευρά το ΝΑΤΟ να ζητά από τις χώρες-μέλη του να ανέρχονται οι δαπάνες για την άμυνα στο 2% του ΑΕΠ και να συγχαίρει την Ελλάδα για το ότι τα έχει καταφέρνει και από την άλλη οι θεσμοί να ζητούν 20% περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος εμμέσως στην τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε: «Χαίρομαι που μιλάτε για ενότητα στη συμμαχία, αλλά ενότητα είναι να μην υπάρχουν προκλήσεις από ένα κράτος–μέλος σε άλλο».

φωτο: αρχείου

πηγή


Πηγή: pancreta