Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στη έρευνα της Alco η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Στις συσπειρώσεις των κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλά, ενώ «ταβάνι» έχει πιάσει η Νέα Δημοκρατία.

Στην δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του newsit.gr, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα φαίνεται να διευρύνεται αφού στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝ.ΕΛΛ. 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων). 

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χαμηλή, ενώ «ταβάνι» έχουν σχεδόν πιάσει οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Οι πολίτες σχετικά με τη συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή απαντούν πως δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.

Στο ερώτημα, «Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή» κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55%, ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

Τέλος, στο ερώτημα ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.  


Πηγή: efsyn.gr